fbpx
Srijeda , 17 Jula 2024

FOTO: U Reumalu održana Skupština Udruženja penzionera FBiH

II Izvještajna Skupština Saveza Udruženja penzionera/umirovljenika Federacije Bosne i Hercegovine

Danas je u Lječilištu Reumal održana II Izvještajna Skupština Saveza Udruženja penzionera/umirovljenika Federacije Bosne i Hercegovine kojoj je prisustvovalo više od 100 delegata predstavnika općinskih organizacija.

Pod predsjedavanjem mr. Fadila Kunte raspravljalo se o Izvještaju o radu organa i radnih tijela u proteklom periodu, o Obračunu prihoda i rashoda Saveza za 2018.god., o Izvještaju o radu Nadzornog odbora Saveza, o Prijedlogu Statuta Saveza, o Planu prihoda i rashoda Saveza za 2019.god. o Programskim aktivnostima Saveza za 2019. godinu.

Redžo Mehić, predsjednik Izvršnog odbora Saveza Udruženja penzionera/umirovljenika FBiH, u svom obraćanju naglasio je pozitivne stvari koje su se desile u proteklom periodu, ali je, isto tako istakao i probleme s kojim se populacija penzionera svakodnevno susreće.

Kao gosti Skupštini su prisustvovali Alija Mukača izvršni direktor Lječilišta Reumal, Sabahudin Klisura načelnik Općine Fojnica i Zijad Krnjić, direktor Fonda penzijsko – invalidskog osiguranja Federacije Bosne i Hercegovine.

Pročitajte i ovo

Zagađenje fojničke rijeke Šćone: Izlijevanje nepoznate bijele materije

Rijeka Šćona, jedna od glavnih vodotoka u Fojnici, ponovo je postala žrtva zagađenja. Iz kanalizacionog …