fbpx
Utorak , 16 Aprila 2024

Slučaj u BiH: Policija ih zatekla dok su pušili marihuanu

Pripadnici Policijske uprave Bosanska Gradiška, preduzimajući mjere i radnje na suzbijanju proizvodnje i prometa opojnih droga jučer su lišili slobode osobu K.K. iz ovog grada.

Ona je uhapšena zbog sumnje da je izvršila krivična djela “Neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga” i “Omogućavanje uživanja opojnih droga“.

Naime, policijski službenici su u mjestu Dubrave zatekli osobe inicijala E.K., Z.M., H.Č., A.H i K.K. svi iz Bosanske Gradiške, da konzumiraju opojnu drogu koja svojim izgledom asocira na marihuanu.

Izvršenim pregledom kod osobe K. K., pronađene su i oduzete dvije PVC vrećice u kojima se nalazila suha biljna materija koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu marihuanu.

Istog dana na osnovu naredbe Osnovnog suda Bosanska Gradiška, policijski službenici su izvršili pretres kuće i pratećih objekata koje koristi ova osoba.

Pronađeni predmeti su izuzeti i poslužit će kao dokaz u krivičnom postupku.

O svemu je obaviješten dežurni tužilac OJT Banja Luka koji je naložio da se protiv osobe K.K. dostavi izvještaj o počinjenim krivičnim djelima, a osobama inicijala E.K., Z.M., H.Č. i A.H zbog počinjenog prekršaja iz člana 17. Zakona o javnom redu i miru (konzumiranje opojne droge) uruče prekršajni nalozi.

Pročitajte i ovo

Upaljen narandžasti meteoalarm u BiH: Vjetar će na momente biti i olujan

Danas u Bosni i Hercegovini malo do umjereno oblačno i sunčano vrijeme, uz postepeno naoblačenje …