fbpx
Četvrtak , 18 Aprila 2024

U Fojnici svečano otvoren dom za starije i nemoćne osobe – Natur Oaza

U Fojnici je danas upriličeno svečano otvaranje Natur Oaze – doma za starije i nemoćne osobe.Riječ je o novoizgrađenom savremenom objektu, mjestu gdje će korisnici treće životne dobi osjetiti toplinu, ljubav, zadovoljstvo i vrhunsku njegu uz ljubazno osoblje, rečeno je na današnjem otvaranju.

Na otvaranju je brojne zvanice pozdravila i riječi dobrodošlice uputila Dragana Trogrančić, direktorica Nature Oaze.

„Sretni smo jer danas otvaramo ovaj objekat a korisnicima su na raspolaganju 43 luksuzno opremljene. Trenutno imamo dvadeset zaposlenih osoba i nastojat ćemo povećavati taj broj“- kazala je Trogrančić.

“Otvaranje ovakvog objekata zasigurno je od značaja kako za Fojnicu tako i okolinu i naravno meni kao načelniku je izuzetno bitno da se otvaranjem objekta otvaraju i nova radna mjesta jer u današnje vrijeme je značajno kada se dvadeset ljudi zaposli“ rekao je prilikom svog obraćanja načelnik općine Fojnica Sabahudin Klisura.

Upravo je načelnik Sabahudin Klisura zajedno sa Draganom Čovićem, predsjednikom HDZ-a BiH presjekao svečanu vrpcu i time je zvanično dom Natur Oaza otvoren.

Osim spomenutih, današnjoj ceremoniji otvaranja je prisustvovao i Marinko Čavara, predsjednik Federacije BiH, Lidija Bradara, predsjedavajuća Doma naroda Parlamenta Federacije BiH, Salkan Merdžanić i Zoran Marković, ministri u Vladi SBK-a, fra Miro Relota, gvardijan Franjevačkog samostana te brojne druge zvanice.

Općina Fojnica

Pročitajte i ovo

U Sarajevu obavljena dženaza i ukop dječaka koji se utopio sa majkom u Miljackoj

Danas je na mezarju Ravne Bakije u Sarajevu ukopan trogodišnji Salih Husić, dječak koji se …