fbpx
Ponedjeljak , 26 Februara 2024

Mještani Prokosa dobili tužbu protiv Elektrodistribucije zbog “strujnog udara” 2019. godine

Prije dvije godine smo razgovarali sa predsjednikom MZ Prokos, Mirsadom Klisurom, koji je bio najangažovanija osoba po pitanju rješavanja problema nastalih “strujnim udarom” koji je načinio veliku štetu domaćinstvima i privrednim subjektima.

Kazao nam je tada da su angažovali advokata Seada Festića iz Sarajeva koji će zastupati stanovnike MZ Prokos koji su se složili da idu u tužbu protiv Elektroprivrede BiH zbog izmirenja štete.

“Do sada su 174 osobe podnijele tužbu i ovo još uvijek nije konačan broj. Također, 100-tinjak stanovnika nije podnio tužbu nego su svoju štetu prijavili službenicima EPBiH” – kazao nam je 2019. godine Klisura.

Kazao nam je i da procijenjena šteta kod 174 oštećena lica iznosi oko 540 hiljada KM.

Privredni subjekti koji su pretrpili najveće štete su krenuli u proces sa privatnim tužbama i zbog izmirenja, ne samo materijalne, već i nematerijalne štete zbog kašnjenja u proizvodnji i isporuci svojih dobara.

Nakon dvije godine, jutros je osvanula obavijest potpisana od predsjednika MZ Prokos svima koji su tužili Elektroprivredu, preko zajedničke tužbe, da se jave u poslovnicu fojničke Elektrodistribucije kako bi dobili upute za naplatu štete.

Pročitajte i ovo

Izlila se rijeka Željeznica u mjestu Gotuša, saobraćaj se odvija usporeno

Stanovnici Dusine, Gojevića i okolnih mjesta se suočavaju s izazovima nakon što je rijeka Željeznica …