fbpx
Petak , 19 Aprila 2024

Povratak “uhljeba”: Denis Bećirović ide u Dom naroda

Denis Bećirović (SDP) nakon neuspjeha u utrci za člana Predsjedništva BiH nije bio mnogo aktivan u političkom životu BiH. Danas je izabran u Dom naroda BiH pa je tim povodom poslao poruku građanima.

Nakon što je izabran za delegata iz reda Bošnjaka u Dom naroda BiH Bećirović je poručio da nije među onim političarima koji nemaju svoju profesiju i svoje radno mjesto i izvan politike.

“Isto tako, rekao sam da nisam politička kukakvica koja bježi od odgovornosti obnašanja bilo koje funkcije u našoj državi.Svoju datu riječ neću pogaziti. Vraćam se u organe države Bosne i Hercegovine i nastavljam i u organima vlasti aktivnu političku borbu za evroatlantsku i pravednu državu. Dužan sam to učiniti i zbog blizu 200.000 građanki i građana koji su glasali za mene na posljednjim Općim izborima u Bosni i Hercegovini”, istakao je on.

Potom se osvrnuo na prioritete, kazavši da državni interesi moraju biti preči od stranačkih te je naglasio da izgradnja socijalne, evropske i sekularne države mora biti u fokusu političke borbe.

“Osim etnokratskih stranaka Bosna i Hercegovina treba više nego ikada snažnu alternativu u jakoj i dobro organiziranoj multietničkoj Socijaldemokratskoj partiji, koja zajedno sa drugim srodnim političkim snagama, mora biti integrativni faktor i vodeća snaga na putu evroatlantskih integracija. Ključno pitanje nakon Općih izbora 2018. nije dilema vlast ili opozicija. Ključna pitanja, između ostalih, su: principijelnost ili neprincipijelnost, dosljednost ili nedosljednost, poštivanje ili nepoštivanje birača”, naveo je između ostalog.

Pročitajte i ovo

Prava ljubav! Priča o Armini i Saudinu, slabovidnoj djevojci i slijepom mladiću iz Kiseljaka

Jedna divna priča o ljubavi, a o ljubavi treba pričati uvijek, našla se u Sarajevu. …