fbpx
Četvrtak , 28 Marta 2024

Novo hapšenje u SBK: Kod muškarca pronađen arsenal oružja i veća količina droge

Policija je u mjestu Kula, kod Bugojna danas uhapsila jednu mušku osobu, inicijala M.I. (25) kod kojeg je pronađeno 29 noževa, opojna sredstva, pajser i bejzbol palica.

Policijski službenici Odsjeka kriminalističke policije PS Bugojno su na osnovu naredbe Općinskog suda Bugojno, u mjestu Kula općina Bugojno izvršili pretres kuće koju koristi osumnjičeni, a pronađeno je 13 noževa raznih proizvođača i dimenzija, 14 kratkih noževa-čakija, četiri komada metalnih boksera, dvije preklopne čakije, bejzbol palicu, pajser i 93 komada tableta.

Prilikom pretresa pronađen je i veći plastični paket sa spidom, sedam drobilica za usitnjavanje kanabisa, kao i lulu za konzumiranje kanabisa.

Važno je napomenuti da je za osumnjičenim bila raspisana potjernica od strane Općinskog suda Bugojno, u vezi sa krivičnim djelima “Nasilničko ponašanje” i “Izazivanje opće opasnosti”, koja su izvršena u ranijem periodu, te da je isti tom prilikom pronađen i lišen slobode.

“Svi navedeni predmeti su oduzeti, a protiv osumnjičenog se u saradnji sa nadležnim Kantonalim tužilaštvom poduzimaju zakonom propisane mjere i radnje u cilju dokumentovanja i dokazivanja premetnih krivičnih djela”, navodi se u saopštenju MUP-a SBK.

Pročitajte i ovo

Džemat dobrih Bošnjaka u Richmond Hillu u Queensu u New Yorku

Ramazan u Americi (4) Džemat Bošnjačko-islamski kulturni centar Plav-Gusinje nalazi se u Richmond Hillu, Queens, …