fbpx
Četvrtak , 25 Aprila 2024
ahmedija

SRAMOTNO: Simboličko rezanje ahmedije na predavanju o Samostalnoj islamskoj zajednici

ahmedija

 ahmedija

Nedavno je u organizaciji jednog od Udruženja koja propagiraju i agituju agresivni pristup prema Islamskoj zajednici BiH, održano predavanje na temu „Samostalna islamska zajednica“, a zatim neupadljivim slovima, stavljen je podnaslov “Zavidovići 1982. – 1990.”!

Naime, u tom periodu u Zavidovićima je postojao odmetnuti džemat sa odmetnutim efendijom koji je proglasio „nezavisnost“ od Islamske zajednice. Ova paravjerska zajednica je „funkcionisala“ do smrti dotičnog imama 1990. godine.

Ovaj slučaj je relativno slabo poznat novijim generacijama, a kako ne bi ostao do kraja nepoznat, pobrinuo se jedan od „Daija“.

Najmanje je bitno šta je imao za kazati o funkcionisanju tog paradžemata iz vremena početka raspada Jugoslavije, bitna je poruka otvaranja ovoga pitanja i to od čovjeka koju Islamsku zajednicu u BiH, njene efendije naziva običnim plaćenicima koji se ne drže vjere i tradicije proistekle iz nje.

Naravno, demokratija nam je dala slobodu govora te tako i dotični „Daija“ ima priliku i mogućnost (i treba da ima) da kaže šta misli ili da se bori za svoja uvjerenja.

Međutim, u neoficijelnom dijelu programa, nakon predavanja, koji je na plakatu nazvan „Druženje, kahva, kolači“, poslužena je i specijalna vrsta torte.

Torta je bila u obliku ahmedije (simbola Islamske zajednice i njenih imama) koja je sa guštom i osmijesima prisutnih isječena i pojedena.

Ova degutantna, pa čak i morbidna scena pokazuje i dokazuje količinu mržnje pojedinaca prema svemu što se zove Islamska zajednica u BiH i prema svemu što Islamska zajednica predstavlja.

Naravno, ovo nije ni prikršajno ni krivično djelo, ali je svakako opomena odakle opasnost dolazi te da ne ujedaju samo strane guje nego i guje iz vlastitih redova.

P.S. Devedeset i sedam (97) imama je u proteklom ratu ubijeno zbog AHMEDIJE koju “Daija” i simpatizerski ološ ismijava!

Pročitajte i ovo

Influenserica Adna Helić nakon izlaska iz pritvora: “Najveća snaga koju čovjek može da nosi sa sobom je čista savjest”

Influenserica Adna Helić, koja je privedena u sklopu akcije “Black Tie 2” u Sarajevu, puštena …