fbpx
Subota , 20 Aprila 2024
Globtour Logo

Demant iz Globtoura: Neistiniti su navodi da ne preuzimamo učenike

Globtour Logo

 Globtour Logo

Povodom jučerašnjeg teksta na našem portalu o problemu sa prevozom učenika iz Prokosa gdje su roditelji kazali da će zahtijevati bolji odnos prema svojoj djeci, danas je grupa roditelja došla u školu „Muhsin Rizvić“ gdje su u razgovoru sa direktorom škole tražili da njihova djeca ne čekaju na privatnom parkingu obližnjeg trgovačkog centra gdje nemaju odgovarajuću zaštitu od vremenskih neprilika nego da kao i sva ostala djeca, autobuse čekaju na novoizgrađenoj autobuskoj stanici.

Dalje, tražili su i bolje autobuse jer se njihova djeca žale na pokvarena sjedišta te na prokišnjavanje krova samog autobusa. Također, roditelji su tražili da se i učenicima srednje škole, koji u jutarnjim satima idu na praksu, omogući prevoz sa autobusima Globtour d.o.o Međugorje.

Naveli su i to da je nedopustiv jučerašnji (01. februar 2018. godine) slučaj da se učenici prvih razreda na Tovarištu ostave bez prevoza što je predstavljalo kulminaciju višemjesečnog nezadovoljstva ovih roditelja. (U posjedu smo i pisma učenika iz VIII b od 27. 11. 2017. godine gdje se žale na loše uslove prevoza te izjave njihove razrednice Adise Isić-Mujić koja nam je potvrdila nezadovoljstvo učenika)

Direktor osnovne škole „Muhsin Rizvić“ Mujo Zahirović je primio roditelje iz Prokosa, ali i iz Dusine gdje su na jednoiposatnom sastanku dogovorili sljedeće:

– Učenici neće više čekati na privatnom parkingu trgovačkog centra nego će ubuduće autobus čekati na fojničkoj autobuskoj stanici.

– Linije će se „uredovati“ te će se pojedinosti oko prevoza dogovoriti u ponedjeljak (05. februara) kada će u Fojnicu doći Ivica Tolo koji je zadužen za poslovanje Globtour d.o.o Međugorje za područje opštine Fojnica.

Predstavnik roditelja iz Dusine i predsjednik MZ Dusina Hazim Salčinović je za naš portal kazao da će se obaviti sastanak sa direktoricom SMŠ „Zijah Dizdarević“ Merimom Sijarić kako bi se omogućila dozvola prevoza nekolicine učenika srednjih škola sa autobusima firme Globtour d.o.o Međugorje koji u jutarnjim satima obavlja praksu u fojničkim firmama i obrtima.

Što se tiče zahtjeva roditelja da se omogući prijevoz i drugim putnicima, direktor Mujo Zahirović je kazao da je firma Globtour pobijedila na javnom tenderu sa najmanjom cijenom te da je to ugovoreni prevoz, a ne linijski prevoz, tako da je bilo kakvo preuzimanje učenika srednjih škola ili građana opštine Fojnica od strane prevoznika Globtour d.o.o Međugorje zakonski nelegalno i kažnjivo.

U međuvremenu, na e-mail naše redakcije je došlo službeno očitovanje firme Globtour d.o.o Međugorje povodom jučerašnjeg teksta gdje se između ostalog kaže da su neistiniti navodi da učenici nisu preuzimani na relaciji Barakovići-Tovarište-Ragale-OŠ „Muhsin Rizvić“. Naglašavaju u pismu da posluju u skladu sa zakonskim i podzakonskim aktima cestovnog prometa u kojem stoji da onim imaju ugovoreni prevoz, a ne linijski prevoz kojim se mogu služiti i druge fizičke osobe.

Naglašavaju da su tri godine besplatno prevozili učenike srednje škole iz Čemernice i Crničkog Kamenika te da ih niko nije pohvalio za takav odnos i na kraju potcrtavaju da članak našeg portala ima jedini cilj da našteti ugledu Globtoura te da su informacije koje je naš portal dobio „podvale od strane pojedinih roditelja“ – kaže se u saopštenju Globtour d.o.o Međugorje.

Kompletno pismo Globtour-a možete pročitati OVDJE!

NAPOMENA: Naš portal je u posjedu slika pokislih i promrzlih učenika koji čekaju autobus na privatnom parkingu trgovačkog centra Šumaplod Fojnica. Također, u posjedu smo i više iskaza roditelja i pisama kojim iskazuju svoje nezadovoljstvo. Zbog e-maila upućenog iz Globtoura d.o.o Međugorje u kojem navode i da je moguća sudska tužba protiv našeg portala, dokazne materijale ćemo, ukoliko bude potrebno, predati sudu čime ćemo apsolutno, i riječju i slikom, potvrditi naša pisanja.

Pročitajte i ovo

Fojničaninu uspješno transplantiran bubreg na KCUS-u

Nakon više od 150 dana jučer je u Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu (KCUS) urađena …