fbpx
Utorak , 22 Oktobra 2024

Veliko srce malog dječaka: Danin donirao ušteđevinu za pomoć Jablanici, BH Telecom ga nagradio mobitelom

Dječak iz BiH donirao ušteđevinu za pomoć Jablanici, BH Telecom ga nagradio

Danin je dječak koji nema mobitel, iako ga je oduvijek sanjao. Njegova samohrana majka nije u mogućnosti priuštiti takav luksuz, jer sav prihod ide na osnovne potrebe porodice.

No, unatoč svojoj želji, Danin je počeo štedjeti novac – od hedija i džeparca, nadajući se da će jednog dana sakupiti dovoljno za svoj san. Njegova štednja narasla je na 46 KM, i bio je korak bliže svom cilju.

Ali, kad je olujno nevrijeme pogodilo našu domovinu, a Jablanica posebno pretrpjela velike štete, Danin je pokazao koliko veliko srce može stati u malog dječaka.

Bez riječi, uzeo je svoju ušteđevinu i dopunio kredit na maminom telefonu, kako bi mogli pomoći onima kojima je to bilo najpotrebnije. Niti jednom nije spomenuo svoj san o mobitelu – stavio je tuđe potrebe ispred svojih.

Daninov plemeniti čin ubrzo je privukao pažnju, i njegovu nesebičnost prepoznali su i iz BH Telecoma. Naime, oni su odlučili nagraditi ovog mladog heroja – poklonili su mu mobitel, simbolično ispunivši želju koju je Danin nesebično odgodio zbog pomoći drugima. Ovaj poklon uručio mu je Haris Hodžić, direktor BH Telecoma u Zenici.

Pročitajte i ovo

Mijatović: Na sljedećem Kongresu SDP-a ne biramo samo predsjednika nego i budućnost BiH

Potpredsjednik Socijaldemokratske partije (SDP) i federalni ministar razvoja, poduzetništva i obrta Vojin Mijatović komentarisao je …