fbpx
Utorak , 22 Oktobra 2024

Velikodušna pomoć Asima Mujčića: Fojnički majstor besplatno popravljao mehanizaciju u borbi protiv posljedica poplava

U jeku borbe s posljedicama poplava koje su nedavno zadesile Fojnicu i okolna mjesta, posebno se istaknuo Fojničanin Asim Mujčić, koji je svojom stručnošću i nesebičnošću dao značajan doprinos.

Kao majstor za popravku poljoprivredne i građevinske mehanizacije, ali i svega drugog što je na točkovima, Asim je više puta besplatno servisirao strojeve koji su ključni za saniranje oštećenih područja, čime je uveliko olakšao rad terenskih ekipa i doprinio bržem oporavku nastradalih područja.

Njegov angažman pohvalili su i članovi udruženja Pomozi.ba, čija mehanizacija igra važnu ulogu u uklanjanju posljedica poplava. “Asim je bio izuzetno susretljiv i nesebičan, pomogavši nam popraviti mehanizaciju potpuno besplatno, čime je omogućio našim timovima da nesmetano nastave radove,” istaknuli su iz udruženja.

Asim Mujčić nije nepoznat u lokalnoj zajednici. Kroz godine, svojim radom i pristupom pomogao je brojnim sugrađanima, a njegovo nesebično zalaganje postalo je simbol solidarnosti i zajedništva u teškim trenucima. Ovakvi primjeri humanosti i predanosti dokazuju da, uz stručnu pomoć i zajednički napor, zajednica može brže prebroditi teške situacije.

Fojničani i svi uključeni u sanaciju mjesta nakon poplava izražavaju duboku zahvalnost Asimu Mujčiću, čija je podrška bila neprocjenjiva.

Pročitajte i ovo

Mijatović: Na sljedećem Kongresu SDP-a ne biramo samo predsjednika nego i budućnost BiH

Potpredsjednik Socijaldemokratske partije (SDP) i federalni ministar razvoja, poduzetništva i obrta Vojin Mijatović komentarisao je …