fbpx
Utorak , 22 Oktobra 2024
opina 658x463

Lokalni izbori u Fojnici: Transport izbornog materijala će se izvršiti danas

Sutra, u nedjelju 20. oktobra, održavaju se odgođeni Lokalni izbori u Fojnici, nakon što su prvobitno bili zakazani za početak mjeseca, ali su odgođeni zbog katastrofalnih poplava koje su pogodile regiju. Pravo glasa na ovim izborima ima ukupno 10.417 osoba.

Danas, 19. oktobra, u 14 sati započet će transport izbornog materijala prema svim izbornim mjestima u opštini Fojnica. Prema informacijama koje je potvrdila predsjednica Opštinske izborne komisije (OIK), dipl. iur. Amra Kučuk, policija osigurava transport i bezbjednost biračkog materijala na svim lokacijama, kako bi proces glasanja protekao u najboljem redu.

Ovi izbori su od velikog značaja za opštinu, posebno nakon izazova koje su donijele poplave, a građani će imati priliku glasati za svoje predstavnike i načelnika. Izbori će se održati na svim standardnim biračkim mjestima u opštini, uz pojačane mjere sigurnosti.

Očekuje se visoka izlaznost s obzirom na odgođeni termin, a građani su pozvani da iskoriste svoje biračko pravo i doprinesu izboru lokalnih vlasti.

O daljem toku glasanja i rezultatima OIK Fojnica će blagovremeno obavještavati javnost.

Pročitajte i ovo

Mijatović: Na sljedećem Kongresu SDP-a ne biramo samo predsjednika nego i budućnost BiH

Potpredsjednik Socijaldemokratske partije (SDP) i federalni ministar razvoja, poduzetništva i obrta Vojin Mijatović komentarisao je …