fbpx
Srijeda , 16 Oktobra 2024

Obnova mosta i čišćenje korita u MZ Ostružnica nakon poplava

Nakon nedavnih poplava koje su zahvatile općinu Fojnica, naselje Šehidsko ili, kako ga mnogi zovu, Naselje budućnosti u MZ Ostružnica, pretrpjelo je najveću štetu.

Poplave su ostavile za sobom uništene objekte, oštećene puteve i nakupljene nanose materijala, što je ugrozilo infrastrukturu i svakodnevni život stanovnika ovog područja.

Danas su započeli radovi na obnovi mosta koji je poplavama bio značajno oštećen. Osim mosta, aktivno se čisti korito rijeke kako bi se spriječile buduće poplave i omogućio siguran protok vode.

Paralelno s tim, štiti se i sanira glavni put koji povezuje ovo naselje s ostatkom općine, čime se osigurava prohodnost i sigurnost saobraćaja.

Ova obnova je realizirana pod pokroviteljstvom Opštine Fojnica, dok su u samim radovima aktivno učestvovali i članovi MZ Ostružnica.

Veliku podršku pružile su i lokalne firme, među kojima su se posebno istakle firme Orman, Drinić i Buco, koje su svojim resursima doprinijele ubrzanju radova i osiguravanju materijala.

Stanovnici Šehidskog naselja izrazili su zahvalnost na brzoj reakciji lokalne vlasti i firmi koje su se uključile u obnovu.

Radovi će se nastaviti narednih dana, s ciljem potpune revitalizacije naselja i sprečavanja sličnih situacija u budućnosti.

Pročitajte i ovo

IMG 4160 823x463

Obavijest o bojevom gađanju u opštini Fojnica

Građani opštine Fojnica obavještavaju se da će u petak, 18. oktobra 2024. godine, u vremenu …