fbpx
Srijeda , 23 Oktobra 2024

Fojničani pomažu u Gojevićima uprkos blokadi pristupa

Iako su putevi prema Gojevićima i Bakovićima blokirani od strane policije zbog opasnosti od urušavanja i odrona, hrabri pojedinci i dalje nalaze načine da dođu do stanovništva pogođenog teškim vremenskim uvjetima. Rano jutros, grupa prijatelja iz Fojnice uspjela je doći do Gojevića, gdje su svojim trudom pomogli u čišćenju nekoliko domaćinstava.

Adnan Manov, Mirza Traljo, Mario Rajić, Safet Hasković, Arnes Klisura, Danijel Ostojić, Armin Neradin, Ivan Krajina i Muhamed Hukić, okupljeni u duhu solidarnosti, zajedničkim snagama uspjeli su očistiti tri kuće od nanosa blata i ostataka koje su donijele obilne kiše. Stanovnici Gojevića izrazili su veliku zahvalnost za pomoć, jer bi bez njihovih napora posao trajao znatno duže.

“Znali smo da je pristup blokiran, ali nismo mogli ostati mirni znajući da su naši sugrađani tamo u teškoj situaciji. Odlučili smo krenuti ranim jutrom i, srećom, uspjeli smo doći do nekoliko kuća i pomoći im”, rekao je jedan od članova grupe, ističući kako je njihov dolazak bio iznenađenje za mještane, koji su bili dirnuti gestom.

Policija i dalje apeluje na oprez, a pristup naseljima ostaje ograničen zbog mogućih daljih odrona. Ipak, primjeri poput ovoga pokazuju da solidarnost i zajedništvo prevazilaze sve prepreke.

Pročitajte i ovo

Sjenica: Snaha optužena da je ubila svekrvu

Optužena se tereti da je 28. maja ove godine, u 22 sata, u kući u …