fbpx
Petak , 18 Oktobra 2024

Pjevačica rođena u muslimanskoj porodici, pa promijenila vjeru: “Hodža mi nije dozvolio da sahranim oca kako želim”

Čuvena pjevačica Nada Topčagić iza sebe ima veliki broj hitova i veoma uspješnu karijeru. Uspeh koji je postigla nije došao preko noći, a njeni počeci naročito su bili teški.

Rođena 1953. godine u Modriči. Sa bakom, dvije sestre i bratom odrasla je u selu Tarevci nedaleko od rodnog grada, jer su roditelji u to vrijeme radili u Slavoniji. Jedan dio života je provela u Osijeku, gdje je pohađala osnovnu školu, ali se brzo vratila u BiH i u Modriči završila osnovnu i Srednju hemijsku školu.

Malo ko zna da Nada zapravo potiče iz muslimanske porodice, kao i da je tek kasnije promijenila vjeru.

“Meni tadašnji hodža nije dozvolio da sahranim oca kako ja želim, već pod njihovim uslovima i cijenama. To je tada za mene bilo neprihvatljivo, a kako sam čula, oni su imali dil sa kamenorezačkom radnjom. Ja i ne znam gdje je moj otac tačno sahranjen, orijentirala sam se ranije po četiri šljive, kojih danas više nema. Ime nikada nisam mijenjala, kada sam ja rođena, u selu su bile svega tri ili četiri Nade. Meni jesu roditelji bili muslimani, ali roditelje nisam mogla da biram, vjeru sam promijenila”, rekla je Nada jednom prilikom.

Pročitajte i ovo

Ademović o stanju unutar NiP-a: “Ima tu šumova u komunikaciji, neki ljudi su počeli spletkariti”

Delegat u Domu naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Kemal Ademović komentirao je posljednja politička …