fbpx
Subota , 21 Septembra 2024

Fojnica ugostila XVI. Međunarodni Oldtimer Fest: Spektakl na točkovima prošlosti

Ovaj vikend, Fojnica je postala epicentar automobilske nostalgije, gdje su ljubitelji i vlasnici klasičnih automobila iz cijele Europe okupirali ulice ovog prelijepog bosanskog grada na XVI. Međunarodnom Oldtimer Festu.

Ovaj prestižni događaj, organiziran od strane Oldtimer Club Fojnica, već godinama privlači pažnju kako domaćih tako i inozemnih entuzijasta, a ove godine je zabilježio posebno veliki odaziv.

Manifestacija je svečano otvorena danas, subota, 31. augusta, nakon okupljanja i akreditacije sudionika koja je trajala od petka.

Predsjednik Oldtimer Cluba Fojnica, Branko Stanić, pozdravio je sve prisutne, detaljno predstavivši hodogram događaja.

Svečanom otvaranju pridružio se i načelnik Općine Fojnica, Sabahudin Klisura, koji je izrazio dobrodošlicu gostima, poželivši im ugodan boravak i uživanje u programu. Svojim obraćanjem, Klisura je službeno otvorio 16. Međunarodni Oldtimer Fest, na veliko zadovoljstvo okupljenih.

Među sudionicima, koji su stigli iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Srbije, Slovenije, a veliki broj ih je pristigao i iz Mađarske, izdvojio se Rudolf Adamko iz Budimpešte. Rudolf, koji već 16 godina redovno dolazi na ovaj susret, jedan je od najvećih kolekcionara Buicka. U razgovoru s nama, istaknuo je kako mu je Bosna i Hercegovina postala omiljena destinacija, gdje svaki put osjeti toplinu i gostoprimstvo koje ga podsjeća na dom. “Sviđa mi se zelenilo, druženje, jelo i piće. Kada god dolazim u Fojnicu, osjećam se kao da se vraćam kući,” rekao je Adamko. Ove godine, prvi put je poveo i sina, koji je, kako kaže, oduševljen atmosferom i jedva čeka povratak.

Subotnje poslijepodne bit će ispunjeno raznovrsnim aktivnostima. Sudionici će imati priliku obići Slapove Kozice, čija će posjeta biti organizirana s osiguranim prijevozom za sve zainteresirane. U večernjim satima, na platou “Starog Grada”, uživat će se u zabavi uz muziku DJ-a Dženana Hasića iz Zenice, dok će se mirisi specijaliteta s ražnja širiti zrakom čitav dan.

Nedim Husić Braco iz Sarajeva, predsjednik Oldtimer kluba Sarajevo i počasni predsjednik Oldtimer kluba Fojnica, također je prisustvovao događaju, dodatno obogativši manifestaciju svojim prisustvom i podrškom.

Ovaj dvodnevni spektakl, koji će se nastaviti i sutra, dokazao je još jednom da ljubav prema starim automobilima ne poznaje granice, a Fojnica se još jednom pokazala kao pravi domaćin ovog prestižnog događaja.

Pročitajte i ovo

Ibrahim Klisura je novi policijski komesar MUP-a SBK

Nezavisni odbor za izbor i reviziju rada je nakon provedene zakonske procedure izvršio izbor kandidata …