fbpx
Petak , 20 Septembra 2024

Manifestacija „Dani Pogorelice i Pogoreličkog Krompira“ privukla veliki broj posjetilaca

Na Pogorelici kod Dusine, opština Fojnica, jučer je održana manifestacija pod nazivom Dani Pogorelice i Pogoreličkog krompira, koja je okupila ljubitelje dobre hrane i tradicije iz cijele Bosne i Hercegovine.

Fojnički krompir, poznat po svojoj kvaliteti i specifičnom ukusu, u toku je procesa zvaničnog brendiranja i zaštite, što dodatno ističe njegov značaj i prepoznatljivost. Manifestacija je bila prilika da se posjetioci upoznaju sa jedinstvenim karakteristikama ovog povrća, koje je s pravom osvojilo reputaciju u regiji.

Domaćini ovog događaja, Elvir Salčinović-Hepić, Mensur Salčinović-Haga i Nedim Fejzić, potrudili su se da obezbijede prijatan ambijent za sve prisutne. Druženje je trajalo do kasnih jutarnjih sati, a među zvanicama su se našli i fojnički načelnik Sabahudin Klisura i potpredsjednik Skupštine SBK-a Salkan Merdžanić.

Oko 200 posjetilaca uživalo je u raznovrsnim jelima sa roštilja, gulašu, grahu, kao i krompiru pripremljenom ispod sača. Ova manifestacija nije samo istaknula kulinarske specijalitete Fojnice, već i ojačala zajedništvo i tradiciju ovog kraja.

Dani Pogorelice i Pogoreličkog krompira još jednom su potvrdili da su manifestacije poput ove važne za očuvanje i promociju lokalne kulture i gastronomije.

Pročitajte i ovo

Fojnica je bogatija za još jednu hajr-česmu

Plemeniti Gospodar je Fojnicu obdario bezbrojnim izvorima pitke, hladne, čiste i kvalitetne vode. Njen sastav …