fbpx
Utorak , 30 Aprila 2024

Jučer pokrenuta akcija, danas realizovana: Svi učenici u Fojnici sada imaju “pametne” telefone

Jučer smo na našem portalu objavili da tri učenika u OŠ “Muhsin Rizvić” nisu u mogućnosti pratiti nastavu jer su porodice u teškoj materijalnoj situaciji te da nemaju novac ni za internet priključak niti za kupovinu “pametnog” telefona.

Ipak, ispostavilo se sa je 5 učenika bilo u potrebi, ali su dobri naši Fojničani u rekordnom roku se javili našem uredništvu i donirali telefone.

Ova akcija je realizovana na inicijativu pomoćnika direktora Škole, Saudina Fejzića, koji se zahvalio našem Portalu na brzoj reakciji i koji je kazao da je ovim završena nabavka IT opreme za učenike koji zbog nedostatka iste nisu redovno mogli pratiti online nastavu.

“Zahvaljujući dobrim ljudima naše Fojnice, obezbijeđeni su pametni telefoni za naših 5 učenika. Četvero učenika je već preuzelo telefone, a, ako Bog da, sutra će i petoj učenici biti dostavljen telefon. Da radost bude veća, danas je i Dan naše Škole te koristimo ovu priliku da svim učenicima čestitamo Dan škole uz želju da idući dočekamo živi i zdravi i da ga nikada više ne obilježimo na ovakav način” – kazao je pomoćnik direktora Saudin Fejzić.

Iako su donatori zamolili da ne objavljujemo njihova imena, moramo ih spomenuti jer nisu željeli samopromociju već da i druga djeca imaju približno jednake uslove kao i druga.

Ovim putem se zahvaljujemo Kerimu Klisuri, Emiru Burekoviću, Murisi Selimović, Emiru Memiji te jednoj divnoj porodici iz Nadbara koja je već poznata po svojim humanitarnim aktivnostima na teritoriji Fojnice, Kiseljaka, Busovače…

HVALA VAM!

 

Pročitajte i ovo

Upao komšiji u kokošinjac, ubio mu kokoš pa s njom udarao po ogradi

U policijskoj stanici Drniš (Hrvatska) je provedeno kriminalističko istraživanje nad 45-godišnjakom osumnjičenim za kazneno djelo …