fbpx
Petak , 22 Novembra 2024

Bravo za Nuragu iz Zavidovića: Ugostitelj promijenio zanimanje pa dunume zemljišta zasijao krompirom, grahom, kukuruzom

Jedan je od rijetkih ugostitelja u Zavidovićima koji svojim uposlenicima nije dao otkaz, a nada se da će život normalizirati što prije kako bi svi počeli sa poslovima.

Pozitivan primjer proizvodnje hrane u vrijeme pandemije pokazao je poduzetnik Nuraga Starčević iz Zavidovića.

Starčević je već dvadesetak godina ugostitelj i drži poznatu aščinicu „Bozujuk dugi“. Jedan je od rijetkih ugostitelja u Zavidovićima koji svojim uposlenicima nisu dali otkaz, a nada se da će se život normalizirati što prije kako bi svi počeli s poslovima.

U međuvremenu je odlučio iskoristiti obradivo zemljište i proizvoditi hranu. Poticaj koji je Općina Zavidovići dala građanima u proljetnoj sjetvi nije iskoristio, jer smatra da je potrebniji drugima.

Starčević sa radnicima - Avaz, Dnevni avaz, avaz.ba

Starčević sa radnicima

– Zasijao sam dva dunuma krompira, tri dunuma kukuruza, dunum graha, luka… vrijeme izolacije smo tako iskoristili. Pomogli su mi djeca i članice lokalnog Udruženja žena „Krivaj-Iskra“ s kojima inače odlično sarađujem – priča Nuraga.

U želji da kriza koja će, prema njegovom mišljenju, tek pogoditi bh. ekonomiju, naš sagovornik siguran je da je jedan od načina prevazilaženja upravo proizvodnja hrane.

– Zavidovićki kraj je bogat plodnom zemljom. Raduje me kad vidim da su ljudi pripremili oranice i tamo gdje ih nikada nije bilo – dodaje Nuraga Starčević.

Pročitajte i ovo

Vratio se iz Amerike u Bosnu: “Ovog rahatluka nema nigdje”

Huso Osmanković se nakon 10 godina života u SAD-u vratio u Bosnu i Hercegovinu sa …