Jedan je od rijetkih ugostitelja u Zavidovićima koji svojim uposlenicima nije dao otkaz, a nada se da će život normalizirati što prije kako bi svi počeli sa poslovima.
Pozitivan primjer proizvodnje hrane u vrijeme pandemije pokazao je poduzetnik Nuraga Starčević iz Zavidovića.
Starčević je već dvadesetak godina ugostitelj i drži poznatu aščinicu „Bozujuk dugi“. Jedan je od rijetkih ugostitelja u Zavidovićima koji svojim uposlenicima nisu dali otkaz, a nada se da će se život normalizirati što prije kako bi svi počeli s poslovima.
U međuvremenu je odlučio iskoristiti obradivo zemljište i proizvoditi hranu. Poticaj koji je Općina Zavidovići dala građanima u proljetnoj sjetvi nije iskoristio, jer smatra da je potrebniji drugima.
– Zasijao sam dva dunuma krompira, tri dunuma kukuruza, dunum graha, luka… vrijeme izolacije smo tako iskoristili. Pomogli su mi djeca i članice lokalnog Udruženja žena „Krivaj-Iskra“ s kojima inače odlično sarađujem – priča Nuraga.
U želji da kriza koja će, prema njegovom mišljenju, tek pogoditi bh. ekonomiju, naš sagovornik siguran je da je jedan od načina prevazilaženja upravo proizvodnja hrane.
– Zavidovićki kraj je bogat plodnom zemljom. Raduje me kad vidim da su ljudi pripremili oranice i tamo gdje ih nikada nije bilo – dodaje Nuraga Starčević.