fbpx
Utorak , 30 Aprila 2024

Onomatobleja Show večeras u Fojnici: Humorom srušimo predrasude

Građani Fojnice će u večeras 3. oktobra imati priliku vidjeti satiričnu predstavu koja je već oduševila brojne stanovnike Bosne i Hercegovine.
Satirična predstava Onomatobleja Show nastoji na duhovit način pokazati svu besmisao predrasuda i stereotipa koje vladaju u bh. društvu.
Tokom uspješnih gostovanja u Hercegovini, tačnije u Konjicu, Prozoru – Rami, Ljubinju, Jablanici, Stocu, Trebinju i Čapljini, predstava sada dolazi i u Bosnu, a prva stanica je Fojnica.
Dobro poznata ekipa satiričara iz Mostara pod nazivom Onomatobleja pojašnjava kako je nastala predstava:
“Posmatrali smo našu stvarnost i pretočili je u jezik satire. Smatramo da kada neku predrasudu izdvojimo iz konteksta i kažemo je na pozornici, onda publika postaje svjesna njene apsurdnosti – tako nastaje humor Onomatobleje.
Predstava sadrži elemente stand-up komedije, skečeve, imamo čak i rap-battle. Odlučili smo da napokon riješimo pitanje ko je počeo rat, ko je pobijedio u ratu i čija je Bosna i Hercegovina, i shvatii smo da je najbolji mogući način rap-battle“ – objasnili su autori Onomatobleja Showa.
Nikola, Luka i Omer u predstavi igraju lepezu živopisnih likova, čija su imena: Random Lovac, Zdena Pičeta, Đontra, MC Third Entity, MC OG ShnjakaBo i svi Ostali. Predstava i turneja nastali su pod okriljem mostarskog OKC Abrašević, u sklopu projekta BHRI.
„Pozivamo publiku da dođe u Pub Riverside Fojnica, u četvrtak 03.10. u 20,30 sati. Ulaz na naše nastupe je besplatan, a predstava nije primjerena mlađima od 15 godina“ – poručuju autori i protagonisti.
Dva su načina na koji možemo prevazići predrasude: razvijanjem svijesti o njima i širenjem pogleda
na svijet.
I jedno i drugo nudi nam Onomatobleja Show – predstava koja će bojama britkog humora
obilježiti jesen 2019.

Pročitajte i ovo

Na Bolji svijet je preselio DRINIĆ ( IBRAHIM ) VAHID iz Kaćuna

Na Bolji svijet je preselio DRINIĆ ( IBRAHIM ) VAHID iz Kaćuna. Preselio je na …