fbpx
Utorak , 30 Aprila 2024
publika

Kiseljak: Koncertom duhovne muzike najavljen dolazak najdražeg gosta

publika

 publika

Predramazanskim koncertom, odnosno manifestacijom „U susret Ramazanu“, u petak uvečer u sportskoj sali u Kiseljaku najavljen je dolazak mjeseca Ramazana. Ovaj događaj, koji polahko prerasta u tradiciju, organizovao je MIZ Kiseljak u saradnji sa Institutom Yunus Emre iz Fojnice. Cijela manifestacija obilovala je šarolikim nastupima i sadržajima. Mustafa ef. Pašić je učenjem ašereta započeo program, a potom je pušten i film o Ahdnami i njenoj važnosti za cijelu BiH, ali i šire. Nakon toga za govornicu su izašli načelnik općine Mladen Mišurić Ramljak, glavni imam Kenan ef. Bajrić, te predsjednik MIZ Kiseljak Nermin Merhemić.

Nakon zvaničnih obraćanja uslijedio je nešto opušteniji dio cijelog događaja. Prvo je publiku zabavio i oduševio nastup momaka i djevojaka iz KUD „Izvor 08“ iz Kiseljaka, a potom su se na sceni izredali hor medrese „Osman ef. Redžović“ iz Visokog, Adis Škaljo i Eldin Huseinbegović.

folklor

 

Možda i najbitniji momenat u cijeloj priči bio je nastup mladog Abdusameda Šljivara koji je na ovaj način promovisao pred svojim Kiseljačanima, debitantski album „Davud i bulbul“, te muzički spot za pjesmu „O tebi“.

sljivar

Cijela manifestacija završena je nastupom najmlađih KDU „Izvor 08“ iz Kiseljaka. Za kraj treba spomenuti da je cijelom događaju prisustvovao veliki broj ljudi, te da je sportska sala bila popunjena do posljednjeg mjesta. Također na ovom događaju sreli smo i našeg, fojničkog načelnika, Sabahudina Klisuru, koji je rado stao pred naše objektive.

sapko

 

 

K.

 

 

Pročitajte i ovo

Upao komšiji u kokošinjac, ubio mu kokoš pa s njom udarao po ogradi

U policijskoj stanici Drniš (Hrvatska) je provedeno kriminalističko istraživanje nad 45-godišnjakom osumnjičenim za kazneno djelo …