fbpx
Petak , 25 Oktobra 2024

Behaija Kurta – novi član Opštinskog vijeća Fojnica

Kurta Behaija, rođen 14. februara 1962. godine u Fojnici, nedavno je izabran za člana Općinskog vijeća Fojnica. Oženjen je i otac četvero djece, a od 1999. godine aktivan je član Stranke za Bosnu i Hercegovinu (SBiH).

Kao dugogodišnji član SBiH, Kurta se istaknuo svojim angažmanom u lokalnoj zajednici i stranačkim aktivnostima. Njegova posvećenost razvoju Fojnice i boljoj budućnosti za sve njene građane bila je ključna u njegovom izboru za vijećnika.

Behaija Kurta je naglasio važnost razvijanja putne infrastrukture: “Zajedno otvorimo Fojnicu putnim komunikacijama prema Jablanici, Busovači i Gornjem Vakufu!” Ova inicijativa usmjerena je na poboljšanje povezanosti Fojnice sa susjednim općinama, što bi doprinijelo razvoju lokalne ekonomije i turističkog sektora.

Osim političkog angažmana, Kurta Behaija je poznat i kao ljubitelj prirode, posebno vrganja i svojih Biljevina. Njegova strast prema prirodi dodatno naglašava njegovu povezanost s lokalnom zajednicom i životnom sredinom.

Građani Fojnice s nestrpljenjem očekuju Kurta Behaiju kao svog novog predstavnika u Općinskom vijeću, nadajući se da će njegov rad rezultirati pozitivnim promjenama u njihovoj zajednici.

Pročitajte i ovo

Teška nesreća kod Kiseljaka: U direktnom sudaru dva vozila poginula jedna osoba

Na magistralnom putu M5 u mjestu Han Ploče, u općini Kiseljak, dogodila se teška saobraćajna …