fbpx
Četvrtak , 24 Oktobra 2024

Anita Markanović ulazi u Skupštinu SBK nakon izborne pobjede Senada Selimovića u Donjem Vakufu

Iako Anita Markanović, članica Socijaldemokratske partije (SDP), nije uspjela osigurati mjesto u Opštinskom vijeću Fojnice na nedavno održanim lokalnim izborima, može biti više nego zadovoljna ishodom.

Naime, zahvaljujući izbornoj pobjedi Senada Selimovića, njen stranački kolega iz Donjeg Vakufa, ona će preuzeti njegovo mjesto u Skupštini Srednjobosanskog kantona (SBK).

Senad Selimović pobijedio je u utrci za načelnika Donjeg Vakufa, što znači da će napustiti svoju poziciju u kantonalnoj skupštini, otvarajući put za Markanović.

Time će Skupština SBK sada imati tri predstavnika iz Fojnice – Salkana Merdžanića iz Stranke demokratske akcije (SDA), Antoniju Miličević iz Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) i Anitu Markanović iz SDP-a.

Ovaj neočekivani razvoj događaja donosi važno političko prisustvo Fojnice na kantonalnom nivou, a ulazak Markanović dodatno jača poziciju Socijaldemokratske partije u Skupštini SBK.

Anita Markanović, koja je poznata po svom dugogodišnjem angažmanu u SDP-u i zalaganju za socijalnu pravdu i ravnopravnost, ovom će prilikom imati priliku da nastavi raditi na pitanjima koja su važna za građane Fojnice i šireg kantona.

Za lokalnu političku scenu Fojnice ovo predstavlja značajan uspjeh, jer je rijetko da jedan grad ima čak tri predstavnika u kantonalnoj skupštini, a pogotovo ako se sjetimo da se dugi niz godina znalo dešavati da Fojnica uopšte nema predstavnika.

Pročitajte i ovo

Policija traga za počiniocem teške krađe u Fojnici: Pomoć građana ključna

Dana 21. oktobra 2024. godine, oko 14:10 sati, Policijska stanica Fojnica zaprimila je prijavu od …