fbpx
Srijeda , 16 Oktobra 2024

Predstavnici Općine Grude uručili vrijednu donaciju Ustanovi Bakovići i automobil uposlenici Marijani Lalić

Danas su predstavnici Općine Grude posjetili Ustanovu Bakovići kako bi im uručili značajnu donaciju koja će pomoći u saniranju štete nastale tokom nedavnih poplava. Pored vrijedne pomoći, predstavnici Općine su iznenadili i radnicu Ustanove, Marijanu Lalić, darujući joj novi automobil.

Marijana je u noći sa četvrtka na petak, dok je bila na dužnosti, izgubila svoj automobil pokušavajući spasiti korisnike Ustanove iz poplavljenih prostorija. Uprkos tome, stavila je njihove živote ispred svog i uspješno organizovala evakuaciju korisnika na sigurno mjesto. Njena požrtvovanost nije ostala neprimijećena, a donacija automobila predstavlja simbol zahvalnosti za njen trud.

“Ovo je veliko priznanje za Marijanin nesebičan rad. Dobro se zaista vraća dobrim, a ova donacija nam mnogo znači,” poručili su iz Ustanove Bakovići, izrazivši duboku zahvalnost predstavnicima Općine Grude, ne samo na materijalnoj pomoći, već i na iskazanoj podršci i prijateljstvu u teškim trenucima.

Ova donacija će značajno olakšati rad Ustanove Bakovići i omogućiti im bržu sanaciju posljedica prirodne nepogode, dok je Marijanin novi automobil simbol pobjede humanosti nad nedaćama.

Pročitajte i ovo

IMG 4160 823x463

Obavijest o bojevom gađanju u opštini Fojnica

Građani opštine Fojnica obavještavaju se da će u petak, 18. oktobra 2024. godine, u vremenu …