fbpx
Ponedjeljak , 29 Aprila 2024

Kiseljačanka Elma Agić dobitnica Srebrene značke Univerziteta u Sarajevu: Diplomirala na studiju Komunikologije na FPN

Jedna od dobitnica posebnog priznanja – Srebrena značka Univerziteta u Sarajevu je i Elma Agić, studentica Fakulteta političkih nauka.

Rođena je 27. aprila 2001. godine u Sarajevu. S titulom jednog od najboljih učenika, 2016. godine završava Osnovnu školu “Đulistan” i upisuje Srednju školu “Ivan Goran Kovačić” u Kiseljaku.

Nakon okončanja srednjoškolskog obrazovanja, s titulom učenika generacije, 2020. godine upisuje prvi ciklus studija Komunikologije – nauke koja zauzima posebno mjesto u njenom srcu, a završava ga u junu ove godine, s prosječnom ocjenom 9,21.

Trenutno je prva godina master studija iz Međunarodnih odnosa i diplomatije na engleskom jeziku, također na Fakultetu političkih nauka. Osim toga, Elma pohađa dvogodišnji program profesionalnog usavršavanja kojeg provodi Republika Turska u saradnji sa Bosnom i Hercegovinom.

Tokom prvog ciklusa studija, radila je u informativnom programu Radio-televizije Federacije BiH i aktivno učestvovala u projektima pod rukovodstvom međunarodnih i regionalnih organizacija kao što su NATO, UN, UNESCO, IOM i RYCO, iz kojih nosi vrijedne uspomene i certifikate kao potvrde ostvarenog uspjeha.

Posebno izdvaja iskustvo predstavljanja Bosne i Hercegovine na Svjetskom medijskom kongresu u Ujedinjenim Arapskim Emiratima – u ulozi pobjednika takmičenja za najbolji medijski sadržaj o migracijama koje je realizirano pod palicom UNESCO-a.

Također, članica je Foruma mladih Asocijacije nezavisnih intelektualaca “Krug 99” i Univerzitetskog debatnog kluba “Argumentum”. S obzirom na njenu ljubav prema sevdahu i duhovnim skladbama, članica je Vokalno-instrumentalne sekcije “Akademija Pink Panther” i sarajevskog hora “Šapat srca”.

Svaki trenutak slobodnog vremena trudi se ispuniti vrijednim stvarima – volonterstvom, umjetnošću, aktivizmom, kao i inspirativnim ljudima i najmilijima.

Srebrena značka samo je kruna uloženog zalaganja i truda, ističe Elma i poručuje da je znanje najmoćnije oružje svijeta koje je duboko pohranjeno u čovjeku, bez mogućnosti otuđenja.

Samo znanjem, poručuje, svijet možemo obojiti najljepšim bojama, podsjećajući da svako zlo svoje korijene nalazi u neznanju.

Svojim odabirom formalnog i neformalnog obrazovanja, želi djelovati u smjeru promocije ljepota njene domovine Bosne i Hercegovine i svih njenih građana.

Pročitajte i ovo

Održano mektebsko takmičenje u MIZ Fojnica

Mektebsko takmičenje na nivou MIZ-e Fojnica održano je danas u Čaršijskoj džamiji. Takmičari su bila djeca …