fbpx
Petak , 18 Oktobra 2024

Predizborni skup SDA u Pločari Polju: Podrška Sabahudinu Klisuri i poziv na izlazak na izbore

Večeras je u Pločari Polju održan predizborni skup Stranke demokratske akcije (SDA) na kojem su se prisutnima obratili kandidat za načelnika općine Fojnica, Sabahudin Klisura, kandidati za Opštinsko vijeće te potpredsjednik Skupštine Srednjobosanskog kantona, Salkan Merdžanić. Uprkos hladnom vremenu, skup je okupio oko 250 osoba, pokazavši veliku podršku stranci i njenim kandidatima.

Sabahudin Klisura, aktuelni načelnik i kandidat SDA za novi mandat, naglasio je važnost predstojećih lokalnih izbora, ističući kako se oni ne odnose samo na upravljanje lokalnom zajednicom već i na širu političku sliku u zemlji. Klisura je pozvao građane da iskoriste svoje pravo glasa te da podrže kandidate koji su, kako je rekao, “izbor naroda, a ne nametnuti suspenzijom Ustava”, aludirajući na političke procese koji su prethodili izborima.

Prisutnima se obratio i Salkan Merdžanić, potpredsjednik Skupštine SBK-a, koji je podsjetio na značaj političkog angažmana na lokalnom nivou te naglasio da ovi izbori predstavljaju priliku da se pokaže volja naroda, koja će utjecati i na veće nivoe vlasti u narednim opštim izborima.

Skup u Pločarima, kao i drugi predizborni događaji SDA, protekao je u konstruktivnoj atmosferi, a kandidati su se ukratko predstavili, govoreći o svojim planovima i vizijama za budućnost općine Fojnica.

U znak poštovanja prema nedavno preminulom kandidatu za načelnika iz koalicije “Trojka”, koji je iznenada preminuo, SDA je odlučila izostaviti uobičajeni muzički program na predizbornim skupovima.

Sudeći prema prisustvu i reakcijama građana, SDA i njen kandidat Sabahudin Klisura imaju značajnu podršku u Pločari Polju, što će zasigurno biti od važnosti u nastavku kampanje za lokalne izbore.

Pročitajte i ovo

Vijeće ministara BiH: Po 200.000 KM Jablanici, Konjicu, Kiseljaku, Kreševu i Fojnici

Minutom šutnje za nastradale u katastrofalnim poplavama koje su zadesile našu zemlju počela je današnja …