fbpx
Ponedjeljak , 7 Oktobra 2024

Borba za kralja vrganja: Anel Bureković iz Fojnice vodi s vrganjem teškim 3,2 kilograma

Kako smo već ranije izvijestili, ova godina je prava poslastica za ljubitelje vrganja na području Fojnice, Kiseljaka i okolnih općina. Čini se da je svaki drugi Fojničanin postao stručnjak za traženje gljiva, a rezultati su, kako bismo rekli, impresivni. Nakon što su Atif Mujčić iz Fojnice, Elmir Litrić i Armin Hodžurda iz Kiseljakapostavili visoke standarde s vrganjima od 1,5 i 2,2 kilograma, mislili smo da smo vidjeli sve.

Ali ne! Elvis Bešić iz Busovače pojavio se sa svojim vrganjem od 2,2 kilograma, a Alija Pamić iz Fojnice ubrzo ga je nadmašio s primjerkom od 2,4 kilograma.


Na scenu je zatim stupio Mahir Karalija, koji nije našao samo jedan vrganj, već čitavo “kolo” od pet njih u jednom – izgleda da je okupljanje vrganja novi trend!

I baš kad smo pomislili da je situacija mirna, Anel Bureković iz Fojnice ubacio je novi rekord i uzeo titulu trenutnog šampiona s nevjerojatnih 3,2 kilograma. Da, dobro ste pročitali – tri kilograma i dvije stotine grama!

No, bitka se nastavlja! Na društvenim mrežama i lokalnim pričama šapuće se o tajnim lokacijama gdje vrganji rastu kao da ih je neko zalio vitaminima.

Ko zna, možda već sutra čujemo o novom šampionu koji će s trona skinuti Anela Burekovića.

Pročitajte i ovo

SDP-ovci iz Bugojna napali novinarsku ekipu, navodno priveden Zukan Helez

U Bugojnu su večeras proglasile pobjedu i Stranka demokratske akcije (SDA) i Socijaldemokratska partija (SDP). …