fbpx
Ponedjeljak , 16 Septembra 2024

Vlada SBK dodijelila više od tri miliona KM zdravstvenim ustanovama u kantonu, idu i nova zapošljavanja

Vlada Srednjobosanskog kantona na današnjoj sjednici u Travniku kroz nekoliko odluka dodijelila je više od tri miliiona KM zdravstvenim ustanovama na području tog kantona.
– Naložili smo Zavodu za zdravstveno osiguranje da proširi finansijski okvir za finansiranje konzilijarnog tima za pacijente Onkološkog odjela Bolnice za plućne bolesti i tuberkulozu Travnik. Dosad su se koristile usluge bolnice u Zenici, sad u našoj bolnici formiramo konzilijarni tim tako da će naši pacijenti moći dobiti tu vrstu usluge i u našoj bolnici – rekao je ministar zdravstva i socijalne politike SBK Anto Matić.
Milion KM je izdvojeno za materijalne troškove domova zdravlja po procentu koji određuje Zavod, kao i nešto manje od dva miliona KM za materijalne troškove bolnica.
Vlada SBK također je odobrila zapošljavanje 22 nova radnika u tri bolnice.
– U bolnici u Jajcu proširit ćemo opseg finansiranja za deset zaposlenika na Odjelu za palijativnu njegu koji bi trebao krenuti s radom od 1. oktobra u postojećim kapacitetima. Također, odobrili smo pet ljekara za bolnicu u Novoj Biloj i sedam za bolnicu u Travniku – kazao je Matić.

Pročitajte i ovo

Lejla Sinanović nova hafiza Kur'ana Časnog

Pred Komisijom za hifz Rijaseta Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini danas je posljednje ajete …