fbpx
Četvrtak , 19 Septembra 2024

Amela Akšamović – Mlada umjetnica iz Dusine

Amela Akšamović, 17-godišnjakinja iz Dusine, svojom je kreativnošću i talentom privukla pažnju ljubitelja umjetnosti u Fojnici i šire.

Ova učenica Srednje mješovite škole “Zijah Dizdarević” u Fojnici, gdje pohađa smjer elektrotehničar računarske tehnike i automatike, uspješno balansira školu i svoju ljubav prema crtanju, koja je prati od ranog djetinjstva.

Amela je počela ozbiljno crtati prije dvije godine, a danas njeni radovi, uglavnom rađeni tehnikom akrila na platnu, privlače pažnju i nalaze put do mnogih kupaca.

Njezini motivi često reflektuju mladalačku energiju, ali i prožetost duhovnim u čemu i pronalazi najveću inspiraciju. Posebno se ističe sposobnost vjernog prenošenja detalja i boja.

Planira dalje razvijati svoj talent i usavršavati tehniku, dok istovremeno razmišlja o mogućnostima spajanja ljubavi prema umjetnosti s obrazovanjem u tehničkom smjeru. Za Amelu, crtanje nije samo oblik izražavanja, već i put ka stvaranju novih prilika i profesionalnom razvoju.

Uz podršku porodice i prijatelja, Amela nastavlja razvijati svoj talent, dok svojim radovima unosi svježinu i inovativnost u svoj i živote onih čije zidove krase Amelina djela.

Pročitajte i ovo

Na Bolji svijet je preselio FIKRET (FADIL) BOJA iz Kiseljaka

Na Bolji svijet je preselio FIKRET (FADIL) BOJA iz Kiseljaka. Preselio je na Ahiret u …