fbpx
Ponedjeljak , 16 Septembra 2024

Fojnički gimnazijalci proslavili 10 godina mature

Večeras je u fojničkom restoranu “Stari grad” organizovano okupljanje 36. generacije gimnazijalaca SMŠ “Zijah Dizdarević”, koji su školu završili u školskoj 2013./14. godini.

Povod ovog okupljanja bio je obilježavanje 10 godina mature, na kojem je prisustvovalo 20 nekadašnjih učenika, sada već uspješnih u svojim karijerama, ali i životnim ulogama.

Okupljeni su imali priliku obnoviti sjećanja i podijeliti životne priče sa svojim razrednicima – Elvedinom Mušanovićem, koji ih je vodio kroz prvi razred, te Samirom Kučukom, koji je bio njihov razrednik u drugom, trećem i četvrtom razredu.

Ova generacija može se pohvaliti nizom uspjeha: među njima su sada doktori veterine, profesori, inžinjeri i doktori medicine.

Također, mnogi su se ostvarili i kao roditelji, dok su samo troje učenika iz ove generacije napustili Bosnu i Hercegovinu i odlučili život nastaviti u inostranstvu.

Večerašnje druženje, kojem se odazvalo dvadeset bivših učenika, bilo je ispunjeno smijehom, nostalgijom i ponosom, dok su nekadašnji školski kolege evocirali uspomene na zajedničke školske dane i trenutke koji su ih oblikovali u ono što su danas.

Pročitajte i ovo

Lejla Sinanović nova hafiza Kur'ana Časnog

Pred Komisijom za hifz Rijaseta Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini danas je posljednje ajete …