fbpx
Nedjelja , 8 Septembra 2024

Zatvoren restoran “Ribnjak”: Posječena stabla i pravna bitka za imovinu

Restoran “Ribnjak”, koji je više od pola stoljeća bio omiljeno mjesto za ljubitelje ribe i prirode, nedavno je zatvoren.

Naši čitaoci su danas poslali fotografije posječenih jelki iz dvorišta ribnjaka, na kojima se vidi da je posječeno devet stabala. Razlog ove sječe još uvijek nije poznat.

Vlasnik objekta i zemlje, Udruženje sportskih ribolovaca Fojnica, nedavno je objavilo da preuzima “Ribnjak” od dosadašnjeg zakupca. U obavještenju su naveli da su pokrenuli postupak zaštite imovine i potraživanja. Dosadašnji zakupac nije želio izvršiti primopredaju objekta uprkos prvostepenoj presudi Općinskog suda. Zakupac je uložio žalbu na drugostepeni sud, te se očekuje potvrda presude i ulazak u posjed.

Udruženje je također pokrenulo proceduru javnog poziva za iznajmljivanje poslovnog prostora, koja će uskoro biti objavljena sa preliminarnim uslovima. Protiv zakupca je pokrenuta tužba za namirenje zakupnina i šteta na objektu, u iznosu većem od 60.000 KM.

Uprava udruženja naglašava da nisu napravili nijedan pogrešan potez koji bi mogao ugroziti njihova prava i imovinu. Istovremeno upozoravaju da će iskoristiti sve statutarne i zakonske ovlasti protiv pojedinaca koji vrše pritisak na upravu iz ličnih interesa.

Ova pravna bitka i dalje traje, a sudbina restorana “Ribnjak” ostaje neizvjesna. U međuvremenu, sječa stabala u dvorištu ribnjaka izazvala je dodatnu zabrinutost među građanima.

Pročitajte i ovo

(VIDEO) Filmska ljubavna priča hanume iz Gradačca: Udala se u Njemačkoj za čovjeka kojeg je znala samo 6 dana

Mejasa iz Gradačca, Bosanka koja je sudbinu vezala za Njemačku, predstavlja jedinstven primjer kako je …