fbpx
Petak , 29 Marta 2024

Dželila i Adnan napuštaju BiH: Nisu primljeni na akademiju u Sarajevu ali jesu u Los Angelesu

Nakon što su više puta odbijeni na prijemnom ispitu Akademije scenskih umjetnosti (ASU) u Sarajevu Dželila Mujović (24) i Adnan Alić (22) odlučili su aplicirati na fakultete van granica Bosne i Hercegovine te su prije nekoliko dana primljeni na prestižnu akademiju u Los Angelesu.

Dželila Mujović u razgovoru za Klix.ba govori kako je ASU pokušala upisati ukupno devet puta te je samo jednom primljena u uži izbor: “Prvi put sam pokušala 2017. godine, a Adnan 2019. On je sedam puta pokušao upisati ovaj fakultet”.

Umjesto ASU upisali su Fakultet političkih nauka (FPN) u Sarajevu. Mujović je diplomirala na Odsjeku za sociologiju, a Alić je trenutno druga godina na Odsjeku za komunikologiju.

Ne želeći odustati od svog cilja, Mujović i Alić su odlučili aplicirati na fakultete van BiH, zbog čega su poslali papire na Američku akademiju dramske umjetnosti u Los Angelesu (AADA).

“Nakon brojnih bezuspješnih pokušaja odlučili smo proširiti vidike i okušati sreću u inostranstvu, a prvi pokušaj nam je bila najjača akademija na svijetu”, rekla je Mujović, dodavši kako akademska godina počinje u augustu 2022.

Mujović i Alić su na koncu poručili kako se nadaju da će njihova priča inspirisati mlade ljude da ne odustaju od svojih ciljeva i snova: “Ništa nije nemoguće, jednim mailom život može dobiti sasvim novi smisao”.

 

Pročitajte i ovo

Džemat dobrih Bošnjaka u Richmond Hillu u Queensu u New Yorku

Ramazan u Americi (4) Džemat Bošnjačko-islamski kulturni centar Plav-Gusinje nalazi se u Richmond Hillu, Queens, …