fbpx
Četvrtak , 25 Aprila 2024

Divna priča iz BiH: Kako su vatrogasci spasili jednogodišnju bebu

Vatrogasci u Bijeljini intervenisali su sinoć, 22. marta, zbog bezazlene dječije igre, koja se brzo mogla pretvoriti u tragediju.

Vatrogascima je u 20.38 sati dojavljeno da je trinaestomjesečnoj bebi zaglavljena ruka. Dok se malena beba igrala u sobi sa bratom, zaglavila je prstiće između vrata i štoka. Prestrašeni roditelji nisu smjeli da pomjeraju vrata bojeći se da djetetu ne povrijede prste. U pomoć su pozvali vatrogasce.

Vrata su ostala tako otvorena da dijete nije moglo da izvuče ruku, a ekipa nije smjela pomjerati vrata kako ne bi bebi priklještili prste. Uzmajući ovo u obzir, ekipa vatrogasaca je testerom isjekla taj dio vrata.

Nesvakidašnja intervencija vatrogasaca-spasilaca TVSJ Bijeljina. Dojava primljena u 20:38 da je zaglavljena rukica od 13-mesečne bebice.

Brzom intervencijom bebici oslobodjena ruka i naši vatrogasci su ih odvezli na urgentni blok Bijeljinske bolnice, gdje je ova fotografija nastala”, objavili su vatrogasci na svom zvaničnom Facebook profilu.

Pročitajte i ovo

Mlada inovatorka iz Fojnice Emina Hodžić oduševljava svijet informaciono-komunikacionih tehnologija

Mlada Fojničanka Emina Hodžić, talentovana učenica iz Fojnice, je svojim izvanrednim dostignućima u oblasti informaciono-komunikacionih …