U sinoćnoj pucnjavi u Loznici, tokom rutinske kontrole taksi vozila poginuo je policajac Nikola Krsmanović (34).

On je bez vitalnih parametara primljen u Opštu bolnicu u Loznicu i uprkos pokušanoj reanimaciji podlegao je povredama, piše Blic.

Nikola Krsmanović je policijski sužbenik SGP Trbušnica, a u MUP radi od 2009. godine.

Završio je SŠUP u Sremskoj Kamenici, a od 2012. do 2023. godine, bio je pripadnik Beogradskog Odreda Žandarmerije.

Neoženjen, bez djece, iza njega su ostali otac, majka i sestra sa porodicom.
 

Ovo je ubijeni policajac Nikola Krsmanović: Muškarac odbio da pokaže torbicu, pa pucao

Potpredsjednik Vlade i ministar unutrašnjih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je da je noćas u Loznici ubijen jedan policijski službenik, dok je drugi teško ranjen.

– Noćas, oko 00.55 u Loznici, prilikom kontrole vozila na kontrolnom punktu u Lipničkom Šoru, policijski službenici Stanice granične policije Trbušnica, zaustavili su „mercedes“, tutinskih registarskih oznaka, u kojem su se nalazile dvije osobe. Prilikom izlaska iz vozila jedna osoba je pucala iz pištolja, pogodivši policijskog službenika Nikolu Кrsmanovića (34) u grudi, a policijskog službenika Vjekoslava Ilića (50) u rame, nakon čega je pobjegao – rekao je Dačić.

PREPORUČENI SADRŽAJ

Oba policijska službenika prevezena su u Opštu bolnicu Loznica.

Na licu mjesta policija je pronašla pasoš osumnjičenog izdat od strane privremenih institucija takozvanog Кosova na ime Hajziri Artan (33) i njemačku ličnu kartu. Jake policijske snage intenzivno tragaju za napadačem, na terenu su policijski službenici PU Šabac, kao i Uprave kriminalističke policije, Uprave granične policije i pripadnici Specijalne antiterorističke jedinice, podignuti su dronovi i helikopteri – naveo je Dačić.

– Uviđaj radi Više javno tužilaštvo iz Šapca i policija, i on je u toku. Porodici ubijenog policajca upućujem najdublje saučešće u ime Ministarstva unutrašnjih poslova i svoje lično ime – rekao je Dačić.

Kako Novosti nezvanično saznaju, Hajziri Artan (33) je nakon zaustavljanja pogranične policije izjavio da je krenuo kod prijatelja u Loznici, a nakon što su ga pripadnici MUP-a zamolili da im pokaže torbicu koju je nosio sa sobom, Albanac je otvorio vatru.