fbpx
Petak , 19 Jula 2024

U Potočarima rodbina dočekala tabute 14 žrtava: “Godine prolaze, a bol je ista kao da je jučer bilo”

U Memorijalni centar Srebrenica – Potočari stigli su tabuti s posmrtnim ostacima 14 žrtava genocida, koji su jutros krenuli iz Visokog i prošli kroz Sarajevo.
Rodbina i prijatelji dočekali su tabute ispred bivše Fabrike akumulatora u kompleksu Memorijalnog centra Srebrenica – Potočari.Ove godine vječni smiraj će u Potočarima pronaći i Beriz Mujić koji je imao sedamnaest godina kada se dogodio genocid. Njegovo tijelo je identifikovala rodica Ramiza Hasanović.

“Moj rođak je pronađen u blizini Sućeske, na planini Kak. Nažalost, veoma malo ima kostiju. Vrijeme prolazi, živi se u neizvjesnosti i bolje je da ima svoj mezar. Konačno će njegova duša pronaći smiraj”, kazala je Hasanović.

Esed Bašić je dočekao tabut bratića Midhata.

“Teško mi je i ne daj Bože nikome, i da se njegove kosti smire. Godine prolaze, a bol je ista kao da je jučer to bilo”, kazao je Bašić.

Za žrtve genocida proučen je tehvid, a vjerski program je predvodio glavni imam Medžlisa Islamske zajednice Srebrenica Damir efendija Peštalić.

Kolona sa tabutima danas je krenula iz Visokog, a na putu ka Potočarima je stala u Sarajevu te u Srebrenici ispred Gradske džamije.

Na kolektivnoj dženazi 11. jula u Memorijalnom centru Srebrenica – Potočari ove godine će biti ukopani posmrtni ostaci 14 žrtava genocida počinjenog u Srebrenici u ljeto 1995. godine.

Klix.ba

Pročitajte i ovo

VAŽNA OBAVIJEST: U šumu sa motornim vozilima samo uz ODOBRENJE

Poštovani, Ovim putem koristimo mogućnost da Vas obavijestimo da se sva zainteresovana fizička lica (kada …