fbpx
Nedjelja , 8 Septembra 2024

Plastenička proizvodnja u Gornjoj Zimči: Porodica Halilović širi svoje poslovanje

U mjestu Gornja Zimča kod Visokog, porodica Halilović već sedam godina uspješno vodi plasteničku proizvodnju.

Nevzeta Tulumović Halilović i njen suprug Amir, zajedno sa svoje dvije djevojčice, marljivo rade na svojih 350 kvadratnih metara plastenika i 3,50 duluma otvorenog prostora.

Nevzeta, rodom iz Smajlovića kod Fojnice, otkriva kako su se odlučili za ovaj poduhvat: “Prije sedam godina smo odlučili krenuti s plasteničkom proizvodnjom. Počeli smo skromno, ali s vremenom smo se širili i danas prodajemo naše proizvode širom visočkog, ali i fojničkog kraja.”

Na otvorenom prostoru porodica Halilović uzgaja papriku, kukuruz šećerac i krompir, dok u plasteniku raste paradajz. Njihova posvećenost i trud rezultirali su visokokvalitetnim proizvodima koji su stekli povjerenje mnogih kupaca na našim prostorima.

“Svake godine trudimo se unaprijediti našu proizvodnju i proširiti ponudu. Naši kupci prepoznaju kvalitet naših proizvoda i to nam daje motivaciju da nastavimo dalje,” kaže Nevzeta.

Njihova priča je inspiracija mnogima koji se žele baviti poljoprivredom i plasteničkom proizvodnjom. Uz podršku lokalne zajednice, porodica Halilović planira i dalje širiti svoje poslovanje i unaprijediti proizvodne metode.

Za sve zainteresirane, proizvode porodice Halilović možete poručiti na sljedeći način:

  • Nevzeta Halilović Tulumović
  • Telefon: 062-497-388
  • Lokacija: Gornja Zimča

Nedjeljom, proizvodi se besplatno dostavljaju na područje Fojnice.

mahalla.ba

Pročitajte i ovo

(VIDEO) Filmska ljubavna priča hanume iz Gradačca: Udala se u Njemačkoj za čovjeka kojeg je znala samo 6 dana

Mejasa iz Gradačca, Bosanka koja je sudbinu vezala za Njemačku, predstavlja jedinstven primjer kako je …