fbpx
Subota , 20 Jula 2024

Ana Trogrlić iz Kiseljaka postala je najmlađi specijalista radiologije u Bosni i Hercegovini

Nakon uspješnih pet godina specijalizacije na Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu, jučer je dr. Ana Trogrlić, djelatnica Doma zdravlja Kiseljak uspješno je obranila svoj specijalistički ispit te tako postala najmlađi specijalista radiologije u Bosni i Hercegovini.

U prepunom radiološkom amfiteatru u Sarajevu, sve prisutne pozdravili su članovi komisije, prof. dr. Sabina Prevljak, predsjednica komisije, zatim prof. dr. Jasmina Bajrović, te doc. dr. Fuad Zukić koji su naglasili kako su počašćeni prilikom da budu dio tima danas, te kako nisu imali težak zadatak, jer je dr. Trogrlić pokazala svoju stručnost, znanje ali i ljubav prema ovoj profesiji.

U svome govoru prof. dr. Prevljak, predsjednica komisije naglasila je kako je dr. Trogrlić tijekom pet godina specijalizacije pokazala veliku profesionalnost, te izvanredan rast od početka pa do sada, te kako je sigurna kako je pred njom blistava karijera.

Prof. dr. Jasmina Bajrović istaknula je kako je dr. Ana pokazala odlučnost i spremnost da bude vrstan radiolog u budućnosti i kako je uvjerena da će ispuniti obećanje da će oblast dijagnostike dojke u svojoj općini Kiseljak još dodatno razviti i podići na veću razinu. Čestitkama se pridružio i doc. dr. Zukić, koji je čestitao dr. Trogrlić na uspješno položenom specijalističkom ispitu naglasivši kako je danas s osmijehom na licu dr. Ana odgovarala na sva pitanja i još jednom pokazala svoje zavidno znanje.

Na kraju svim prisutnim se obratila i dr. Ana Trogrlić, najmlađi radiolog specijalista u BiH koja se na samome početku zahvalila svi prisutnim na dolasku, a na poseban način svim Kiseljačanima koji su danas došli da je podrže na ovaj važan događaj.

U svome obraćanju, dr. Trogrlić se zahvalila i načelniku općine Kiseljak, Mladenu Mišurić Ramljak koji je podržao njenu specijalizaciju, ali i kolegama specijalistima koji su je pratili tijekom njene specijalizacije.

U dirljivom i emotivnom govoru, dr. Ana je zahvalila i svojim roditeljima, prijateljima, ali i profesorima koji su joj bili potpora proteklih pet godina, posebno u teškim i izazovnim trenutcima.

Pročitajte i ovo

Krš i lom kod Travnika: Sudar dva vozila, obustavljen saobraćaj

Na magistralnom putu M-5, u mjestu Donja Trebuša kod Travnika, došlo je do saobraćajne nesreće. …