fbpx
Nedjelja , 8 Septembra 2024

Pozdrav s Prokoškog jezera: Sezona zvanično počela!

Prokoško jezero, jedno od najljepših prirodnih bisera opštine Fojnica, ali i šire regije, ponovo je oživjelo dolaskom ljeta i početkom turističke sezone.

S prelijepog jezera, porukom i fotografijama, javili su nam se Saiba Bureković, Advija Bašić i Ramiz Bašić, koji šalju puno pozdrava čitaocima portala Mahalla.ba, uz napomenu da je sezona zvanično počela.

Na fotografijama koje su nam poslali, jasno se vidi kako su turisti iz arapskih zemalja već stigli kako bi uživali u ljepotama ovog čarobnog mjesta. Posebno su se istakli najmlađi posjetioci, koji s osmijehom na licu uživaju u šetnji na konjima. Ove aktivnosti se odvijaju uz pažljivu pratnju i nadzor Ramiza i Advije Bašić, koji se brinu da sve protekne sigurno i u najboljem redu.

Prokoško jezero, sa svojom kristalno čistom vodom i idiličnim planinskim pejzažom, nastavlja privlačiti posjetioce iz svih krajeva svijeta. Ove godine, uz domaće turiste, sve više dolaze i gosti iz inostranstva, posebno iz arapskih zemalja, koji cijene prirodne ljepote i mir koji ovo mjesto pruža.

Advija Bašić je naglasila da je sve spremno za doček novih posjetilaca, te da svi koji dođu mogu očekivati vrhunsku uslugu i nezaboravne trenutke u prirodi. Dodala je i da je važno pridržavati se ekoloških pravila kako bi ovo predivno mjesto ostalo sačuvano za buduće generacije.

Ovaj pozdrav s Prokoškog jezera je samo početak uzbudljive turističke sezone koja obećava mnoge lijepe trenutke i uspomene za sve posjetioce.

mahalla.ba

Pročitajte i ovo

(VIDEO) Filmska ljubavna priča hanume iz Gradačca: Udala se u Njemačkoj za čovjeka kojeg je znala samo 6 dana

Mejasa iz Gradačca, Bosanka koja je sudbinu vezala za Njemačku, predstavlja jedinstven primjer kako je …