fbpx
Srijeda , 24 Aprila 2024

Užasan zločin u Sarajevu: Staricu usmrtile maloljetne unuke, ubistvo pokušale prikazati kao prirodnu smrt

U Sarajevu se desilo ubistvo, zbog kojeg je u prostorijama MUP-a Kantona Sarajevo, saslušano više maloljetnih osoba.

Prema prvim informacijama do kojih je došao portal Radiosarajevo.ba, riječ je o ubistvu starije osobe.

Ubistvo desilo na području Općine Stari Grad, a kako portal Radisoarajevo.ba saznaje – slučaj je prijavljen u subotu, 22. oktobra, u 21 sat.

Za ubistvo su osumnjičene njene maloljetne unuke, ali u cilju istrage iz MUP-a KS nam nisu mogli dati više informacija.

“Imajući u vidu da policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo, pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, provode intenzivne mjere i radnje na rasvjetljavanju i dokumentovanju svih okolnosti vezanih za postojanje osnova sumnje da je izvršeno krivično djelo ubistva starije ženske osobe na području općine Stari grad Sarajevo, u ovom momentu, u cilju interesa istrage, ne možemo dati više informacija”, potvrdio je za portal Radiosarajevo.ba Mirza Hadžiabdić, portparol MUP Kantona Sarajevo.

Nezvanično, obdukcija koja je obavljena pokazala je da je starica ubijena, a ne da je umrla prirodnom smrću.

Mirza Hadžiabdić je dodao da je istraga u toku.

Više lica je dovedeno u službene prostorije Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo i nad istim se provodi kriminalistička obrada, pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo”, podvukao je Mirza Hadžiabdić.

On je dodao i sljedeće:

“Obzirom da se u vezu sa ovim krivičnim djelom, prema do sada prikupljanim saznanjima, dovodi više maloljetnih osoba, ne možemo davati detaljnije informacije uvažavajući i odredbe Zakona o zaštiti i postupanju sa djecom i maloljetnicima u krivičnom postupku“, naglasio je Mirza Hadžiabdić, portparol MUP Kantona Sarajevo.

Pročitajte i ovo

Policija PS Fojnica legitimiše sve učesnike saobraćaja u naselju Ostružnica

Policijska stanica Fojnica angažovana je u intenziviranju kontrola saobraćaja, s posebnim naglaskom na suzbijanje vožnje …