fbpx
Petak , 5 Jula 2024

Pijaca u Fojnici: Srijeda sa manjom posjetom zbog prohladnog vremena i manjka novca

Srijeda je tradicionalno dan pijace u Fojnici, kada lokalni proizvođači izlažu svoje proizvode, a kupci uživaju u bogatoj ponudi poljoprivrednih, mliječnih, mesnih i tekstilnih proizvoda. Međutim, današnje prohladno vrijeme smanjilo je broj posjetilaca.

Kao i obično, gužva je bila na štandu našeg poznatog prodavača Zilke Mukače. “Danas je narod najviše kupovao kajsije po cijeni od 4 KM, paprike po 3 KM i paradajz po 2 KM”, kazao nam je Zilko, dodajući da, iako je današnji promet bio manji, očekuje veću posjetu sljedeće srijede, kada će biti isplata plata.

Iako su temperature bile niže nego inače, što je uticalo na broj kupaca, pijaca je ipak zadržala svoju živost. Prodavači su optimistični i nadaju se da će naredne sedmice, uz bolju vremensku prognozu i više raspoloživih sredstava, promet biti znatno veći.

Vrijeme i prognoza

Današnji prohladni dan podsjetio je sve na značaj vremenskih uslova za uspjeh pijace. Prognoze za sljedeću sedmicu predviđaju toplije i sunčanije vrijeme, što će, uz dolazak plata, vjerovatno privući veći broj posjetilaca.

Srijeda na pijaci u Fojnici ostaje centralno mjesto okupljanja i trgovine, uprkos vremenskim izazovima. Svi se nadaju da će sljedeća sedmica donijeti više kupaca i bolje poslovne rezultate za sve prodavače.

Pročitajte i ovo

Na Bolji svijet je preselila Buljina (rođ. Madžak) Hasna iz Fojnice

Na Bolji svijet je preselila Buljina (rođ. Madžak) Hasna iz Fojnice. Preselila je na Ahiret …