fbpx
Subota , 20 Jula 2024

Hadžije iz Fojnice stigle na sarajevski aerodrom: Doček sa suzama radosnicama

Hadžije iz Fojnice stigle na sarajevski aerodrom: Doček sa suzama radosnicama

Danas je na sarajevski aerodrom sletio avion iz Medine, donoseći sa sobom hadžije iz Fojnice koje su se vratile nakon obavljanja hadža. Avion je sletio tačno u 10:15h, a doček je bio ispunjen pljeskom, osmijesima i suzama radosnicama.

Porodice i prijatelji su se okupili u velikom broju kako bi pozdravili svoje voljene nakon njihovog duhovnog putovanja. Čekanje je bilo ispunjeno nestrpljenjem i uzbuđenjem, a trenutak kada su se hadžije pojavile na izlazu bio je prepun emocija. Zagrljaji i poljupci su se nizali dok su hadžije dijelile svoje iskustvo i doživljaje iz svetih mjesta.

„Ovo je bio jedan od najvažnijih trenutaka u mom životu“, izjavila je jedna od hadžinica. „Osjećaj koji imam nakon obavljanja hadža je neopisiv. Zahvalna sam svojoj porodici na podršci i radujem se povratku kući.“

Ovaj događaj još jednom je pokazao koliko je hadž značajan za muslimane iz Bosne i Hercegovine, te kako okuplja porodice i zajednice u zajedničkoj radosti i zahvalnosti.

Sutra se očekuje i posljednja grupa hadžija koja stiže kući, donoseći sa sobom priče i sjećanja koja će ostati s njima cijelog života.

FOTO: Almin Mako Buljina/mahalla.ba

Pročitajte i ovo

Krš i lom kod Travnika: Sudar dva vozila, obustavljen saobraćaj

Na magistralnom putu M-5, u mjestu Donja Trebuša kod Travnika, došlo je do saobraćajne nesreće. …