fbpx
Petak , 29 Marta 2024

Elči Ibrahim-pašina medresa u Travniku u jednom danu dobila dvije nove hafize (FOTO)

61. i 62. hafiz Elči Ibrahim-pašine medrese: Aiša Hamzakadić i Ilma Keserović istog dana proučile posljednje ajete pred Komisijom za polaganje hifza

– Danas, ponedjeljak, 08. maja 2023. godine je pred Komisijom za polaganje hifza Rijaseta IZ-e u BiH posljednje ajete napamet proučila AIŠA HAMZAKADIĆ, i tako stekla časno zvanje hafize Kur’ana Časnog.

Aiša Hamzakadić, kćerka Muhameda i Vahdete, je rođena 17.12.2003. godine u Bugojnu.

Poslije završene Osnovne škole u Pruscu upisala je Elči Ibrahim-pašinu medresu u Travniku, u kojoj je sada četvrti razred. Krajem prvog razreda se uključila u sekciju hifza gdje je naučila Kur’an napamet pred profesorom Kiraeta u Elči Ibrahim-pašinoj medresi, hafizom dr. Fadilom Bektašem.

Aiša je član projekta Šefi’ kojeg vodi Fondacija “Hifz Časnog Kur’ana”.

Također, istog dana, u ponedjeljak, 08. maja 2023. godine je pred Komisijom za polaganje hifza Rijaseta IZ-e u BiH posljednje ajete napamet proučila i ILMA KESEROVIĆ, i tako stekla časno zvanje hafize Kur’ana Časnog.

Ilma Keserović, kćerka Vehida i Sedine, je rođena 20.08.2004. godine u Zavidovićima.

Poslije završene Osnovne škole u Kovačima (Zavidovići), upisala je Elči Ibrahim-pašinu medresu u Travniku, u kojoj je sada četvrti razred. Krajem prvog razreda se uključila u sekciju hifza, gdje je kao i Aiša naučila Kur’an napamet pred svojim profesorom hafizom dr. Fadilom Bektašem.

I Ilma je član projekta Šefi’ kojeg vodi Fondacija “Hifz Časnog Kur’ana”.

Aiša Hamzakadić i Ilma Keserović su 61. i 62. hafiz Elči Ibrahim-pašine medrese.

Iskrene čestitke upućujemo našim hafizama Aiši i Ilmi, njihovim porodicama, muhaffizu dr. Fadilu Bektašu i Islamskoj zajednici u BiH.

Ove vijesti su ovaj ponedjeljak učinile zaista posebnim u Elči Ibrahim-pašinoj medresi, a poseban je i završetak školovanja u Medresi za Aišu i Ilmu.

Elči Ibrahim-pašina medresa

Pročitajte i ovo

Džemat dobrih Bošnjaka u Richmond Hillu u Queensu u New Yorku

Ramazan u Americi (4) Džemat Bošnjačko-islamski kulturni centar Plav-Gusinje nalazi se u Richmond Hillu, Queens, …