fbpx
Nedjelja , 8 Septembra 2024

Senada Fejzić iz Dusine: Učenica generacije u SMŠ “Zijah Dizdarević”

Senada Fejzić, rođena 16. januara 2005. godine, u porodici Adema i Selme Fejzić, ističe se kao primjer izuzetne učenice i mlade osobe posvećene učenju i napretku. Sa starijim bratom Emirom i mlađom sestrom Hanom, Senada je odrastala u atmosferi podrške i ljubavi, što je doprinijelo njenom uspjehu.

Još od osnovne škole, gdje joj je učiteljica bila Esma Salčinović, Senada je pokazivala izvanredan interes za nauku i učenje. Ova strast se nastavila kroz njene srednjoškolske dane u Srednjoj mješovitoj školi “Zijah Dizdarević”, gdje je postala učenica generacije.

Pod mentorstvom razrednice Amine Drinić, Senada je uspješno završila medicinsku školu, smjer medicinska sestra-tehničar. Njena predanost i marljivost nisu prošli nezapaženo, jer je tokom školovanja postigla visoke rezultate u svim predmetima i bila aktivna učesnica u školskim i vanškolskim aktivnostima.

Senada je uvijek bila spremna pomoći svojim vršnjacima, dijeleći svoje znanje i iskustvo, čime je stekla poštovanje i prijateljstvo mnogih. Njena empatija i brižnost posebno su dolazile do izražaja u praktičnom radu medicinske sestre-tehničara, gdje je pokazala izuzetne vještine i posvećenost pacijentima.

Planirajući nastavak svog obrazovanja, Senada je podjednako privučena Medicinskim i Pedagoškim fakultetom. Bez obzira na konačnu odluku, jasno je da će Senada nastaviti da inspiriše i pomaže drugima, slijedeći svoje snove i ciljeve s istim entuzijazmom i odlučnošću koja ju je dovela do titule učenice generacije.

Senadina priča je svijetli primjer kako uz podršku porodice, posvećenost i marljiv rad, mladi mogu postići velike uspjehe i postati uzori svojoj zajednici.

Harun Pašalić/mahalla.ba

Pročitajte i ovo

(VIDEO) Filmska ljubavna priča hanume iz Gradačca: Udala se u Njemačkoj za čovjeka kojeg je znala samo 6 dana

Mejasa iz Gradačca, Bosanka koja je sudbinu vezala za Njemačku, predstavlja jedinstven primjer kako je …