fbpx
Ponedjeljak , 15 Jula 2024

Sutra dženaza Samiru Mujanoviću iz Zavidovića koji je jučer poginuo na gradilištu

Nesreća u radu u kojoj je poginuo 33-godišnji radnik iz Zavidovića dogodila se u utorak u tuzlanskom naselju Dokanj.

On je pao s 11 metara visine, odnosno s hale koja je u izgradnji.

U ovoj tragediji život je izgubio Samir Mujanović među svojim sugrađanima poznat kao Ćame. Dženaza će se obaviti sutra 17:30, a Samir će biti ukopan na gradskom mezarju „Flos“. Iza njega su ostali ožalošćeni: majka Ćerima, brat Eneas, sestra Enisa, snahe Merana i Lejla, bratići, sestrići, brojna rodbina i prijatelji.

Podsjetimo, Policijska stanica Istok je u obaviještena od Službe hitne medicinske pomoći Doma zdravlja u Tuzli da je s objekta pao radnik.

– Izlaskom policijskih službenika na mjesto događaja, potvrđeni su navodi prijave te je utvrđeno da je jedan od radnika prilikom izvođenja radova na krovu hale u izgradnji pao na tlo te da se radi o muškarcu S.M. (1991) iz Zavidovića. Dežurni ljekar SHMP Tuzla je na mjestu događaja konstatovao njegovu smrt – objavili su iz MUP-a TK.

Dežurna tužiteljica u saradnji s istražiteljima OKP PU Tuzla je obavila uviđaj, a na terenu je bio i vještak zaštite na radu.

– Prema za sada utvrđenim informacijama sa uviđaja, radnik jedne građevinske firme iz Zavidovića je pao sa visine od oko 11 metara prilikom izvođenja radova na hali u izgradnji u Doknju. Dežurna tužiteljica je izdala naredbu za obdukciju tijela kako bi se utvrdili tačni uzroci smrti – naveli su iz Tužilaštva TK

Pročitajte i ovo

Irnela Stošić ima rak koji je metastazirao, a i suprug joj je teško bolestan: Pomozimo joj u liječenju

Irnela Stošić iz Mostara je u životnoj opasnosti zbog metastaza raka maternice. Pozivom na 17043 …