fbpx
Subota , 27 Jula 2024

Proučena ikrar dova fojničkom načelniku Sabahudinu Klisuri

U Čaršijskoj, Šaban Ahmed-efendijinoj džamiji, danas je, nakon džuma namaza, proučena ikrar dova za Sabahudina Klisuru koji sutra, u subotu, 8. juna, odlazi put Časne Mekke kako bi obavio petu islamsku dužnost – hadždž.

Sabahudin Klisura, dugogodišnji načelnik opštine Fojnica i predsjednik OO SDA Fojnica, u prisustvu brojnih vjernika, svečano je ispraćen na ovo sveto putovanje. Fojnički imami su izveli prigodan vjerski program, učeći ajete iz Časnog Kur’ana te ilahije i kaside koje su prisutne vjernike podsjetile na Časnu Kabu i Mekku.

Imam Abdulah ef. Šemić se obratio prisutnim vjernicima, govoreći o Sabahudinu Klisuri kao divnom džematliji i čovjeku predanom vjeri i zajednici. Istakao je da je Klisura već 24 godine član džematskog odbora u Gornjoj Mahali, naglašavajući njegovu dugogodišnju posvećenost i aktivno učešće u životu džemata. Njegove riječi su bile ispunjene pohvalama za Klisurin rad i predanost, ističući kako je njegova odluka da obavi hadždž još jedan dokaz njegove posvećenosti islamu.

Okupljeni vjernici su sa toplinom i poštovanjem ispratili Sabahudina, izražavajući mu svoje najbolje želje za sigurno putovanje i uspješan obred hadždža. Ovaj svečani događaj u Čaršijskoj džamiji još jednom je pokazao snagu zajedništva i vjere među fojničkim muslimanima.

Neka Allah dž.š. podari Sabahudinu Klisuri mirno i blagoslovljeno putovanje te da se vrati svojoj kući i porodici ispunjen duhovnim zadovoljstvom i sjećanjima na jedno od najvažnijih iskustava u životu svakog muslimana.

Pročitajte i ovo

Spektakularni koncert “Fojničkog ljeta”: Adi Šoše oduševio publiku

Večeras je u ulici Mehmeda Spahe održan koncert koji je privukao oko 2500 ljudi, stvarajući …