fbpx
Subota , 27 Jula 2024

Fojnica slavi 46. generaciju maturanata Srednje mješovite škole “Zijah Dizdarević”

Fojnica slavi 46. Generaciju maturanata Srednje mješovite škole “Zijah Dizdarević”

Fojnica, 31. maja 2024. – Uprkos kišovitom vremenu, u petak je u Fojnici održana matura Srednje mješovite škole “Zijah Dizdarević”. Veliki broj prisutnih se okupio kako bi pozdravio i ispratio 46. generaciju maturanata ove prestižne škole.

Ukupno 207 maturanata, od kojih su mnogi ponosno nosili tradicionalne svečane haljine i odijela, prošetali su glavnom ulicom grada.

Uprkos vremenskim neprilikama, osmijesi na njihovim licima i entuzijazam prisutnih roditelja, prijatelja i građana nisu izostali. Svečani defile maturanata je privukao pažnju i izazvao divljenje okupljenih, koji su im pljeskom i povicima davali podršku.

“Svake godine ovdje dolazim da pozdravim naše mlade nade. Ova generacija je posebna, puna talentovanih i ambicioznih mladih ljudi. Siguran sam da ih čeka svijetla budućnost”, rekao je jedan od prisutnih građana.

Maturska zabava, koja se tradicionalno održava nakon defilea, ove godine se održava u renomiranom hotelu “Reumal”. Ovaj hotel, poznat po svojim vrhunskim uslugama i prelijepom ambijentu, savršeno je mjesto za proslavu ovog važnog događaja u životima maturanata. Zabava je počela svečanim prijemom i nastavljena uz muziku, ples i veselje.

Direktor škole, gospodin Samir Kučuk, obratio se maturantima riječima podrške i ohrabrenja. “Naša škola je ponosna na vas. Danas završavate jedan važan životni period, ali to je samo početak. Želim vam puno uspjeha u budućim izazovima i da uvijek ostanete dosljedni svojim snovima,” istakao je Kučuk.

Za mnoge maturante, ovo je bio emotivan trenutak. Nakon godina provedenih zajedno u školskim klupama, mnogi će krenuti različitim putevima, ali uspomene na zajedničke dane će ostati zauvijek.

Proslava mature u Fojnici nije samo školski događaj, već je i važan društveni događaj za cijelu zajednicu. Svake godine, ovaj događaj donosi radost i ponos, dok se svi okupljaju kako bi zajedno obilježili ovaj važan trenutak u životima mladih Fojničana.

Čestitamo svim maturantima Srednje mješovite škole “Zijah Dizdarević” i želimo im puno sreće i uspjeha u budućnosti!

Pročitajte i ovo

Spektakularni koncert “Fojničkog ljeta”: Adi Šoše oduševio publiku

Večeras je u ulici Mehmeda Spahe održan koncert koji je privukao oko 2500 ljudi, stvarajući …