fbpx
Ponedjeljak , 16 Septembra 2024

Proslava mature Osnovne škole “Muhsin Rizvić” u Fojnici

Proslava mature Osnovne škole “Muhsin Rizvić” u Fojnici

U srijedu, 29. maja, održana je svečana proslava mature Osnovne škole “Muhsin Rizvić” iz Fojnice. Iako je kiša malo pokvarila planove, dobro raspoloženje maturanata i njihovih roditelja nije izostalo. Proslava je održana u sali fojničkog “Reumala”, u restoranu Banja.

Direktor škole, Zijad Bukvić, pozdravio je učenike i prisutne goste te dodijelio diplome najuspješnijim učenicima. Pored direktora, maturantima se obratio i načelnik opštine Sabahudin Klisura, koji je dodijelio novčane nagrade najboljim učenicima, a nagrade su uručene i od hotela “Reumal”.

Ove godine broj maturanata iznosi 92. Posebne nagrade su dodijeljene najboljim učenicima generacije i učenicima koji su završili deveti razred sa prosjekom 5.0.

Najbolji učenici generacije su:
– Naida Klisura
– Amina Ćehajić
– Amna Huzbašić
– Emina Mračkić
– Alma Merdžanić
– Ajla Omanović
– Hadidža Meša

Učenici koji su ostvarili prosjek 5.0 u devetom razredu su:
– Dalila Varka
– Lejla Buljina
– Beriz Salčinović
– Emina Ajanović
– Irma Beganović

Razrednici ove generacije su Ambera Merušić, Samir Jahić, Adisa Mujić i Ermina Karahmet, koji su zajedno sa svojim učenicima proveli nezaboravne trenutke tokom proteklih godina.

Direktor škole, Zijad Bukvić, obratio se prisutnima: “Dragi učenici, ponosan sam na vaš trud i postignuća. Vaš uspjeh je rezultat marljivog rada i posvećenosti, i siguran sam da će vam ova postignuća biti samo prvi korak u nizu budućih uspjeha. Želim vam puno sreće u daljem školovanju i životu.”

Načelnik opštine, Sabahudin Klisura, dodao je: “Čestitam vam na uspješno završenom osnovnom obrazovanju. Vi ste budućnost našeg grada i naše zajednice. Nastavite raditi marljivo i vjerujte u sebe. Naša podrška vam neće izostati.”

Pročitajte i ovo

Lejla Sinanović nova hafiza Kur'ana Časnog

Pred Komisijom za hifz Rijaseta Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini danas je posljednje ajete …