fbpx
Utorak , 25 Juna 2024

Akcija u SBK: Sarajlije pod blinkerima i s policijskom značkom prevozili kilogram speeda

Policija u Travniku uhapsila je tri osobe iz Sarajeva koje su putničkim motornim vozilom VW Touareg s policijskom značkom, opremom i blinkerima prevozili kilogram speeda.

U nedjelju navečer oko 20 sati Sektor krim policije i Jedinica za podršku MUP-a SBK su realizovali planske aktivnosti usmjerene na sprečavanje i suzbijanje krivičnih djela iz oblasti zloupotrebe opojnih droga te su u ulici Šehida, zaustavili i pretresli putničko motorno vozilo VW Touareg te vozača A. F. (1989) i suvozača A. Č. (1989) i putnika S. V. (1985) svi iz Sarajeva.

“Prilikom navedenog pretresa pronađeno je i oduzeto oko 1 kg bijele praškaste materije upakovane u PVC foliju, za koju se sumnja da je opojna droga speed, jedna međunarodna policijska iskaznica, jedna svjetlosno-zvučna policijska signalizacija – ‘blinkeri’, sredstvo za vezivanje – ‘lisice’, crna potkapa – ‘fantomka’ i jedan taktički prsluk”, poručili su iz MUP-a SBK.

U saradnji sa nadležnim kantonalnim tužilaštvom osumnjičeni su lišeni slobode i protiv njih se poduzimaju zakonom propisane mjere i radnje u vezi sa krivičnim djelima “Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga” i “Lažno predstavljanje.”

“Ovakve i slične aktivnosti službenici policije će nastaviti i u narednom periodu”, poručili su iz MUP-a SBK.

Pročitajte i ovo

opina 658x463

Opština Fojnica dodijelila 72 stipendije fojničkim studentima

Općina Fojnica dodjeljuje studentima visokoškolskih ustanova koji imaju prebivalište na području općine Fojnica 72 stipendije …