fbpx
Subota , 27 Aprila 2024

Zbog otkazivanja javnog dočeka Nove godine u Sarajevu, mnogi će biti na gubitku

Slavlje je otkazano zbog pogoršane epidemiološke situacije, a novac koji je planiran za te svrhe bit će preusmjeren za liječenje oboljele djece.

Međutim, novogodišnje proslave bit će održane u Banjoj Luci uz koncert muzičara Petra Graše i Ane Bekute.

Mostarce će u Novu godinu uvesti Indira Levak i grupa “Twist”, a zabavni program počinje već 15. decembra nastupom grupe Crvena jabuka.

Krizni štab Federalnog ministarstva zdravstva omogućio je kantonima donošenje mjera za doček Nove godine. Goran Čerkez, pomoćnik federalnog ministra zdavstva, kazao je danas za Fenu da se svi ugostiteljski objekti tokom novogodišnjih praznika trebaju pridržavati propisanih ograničenja broja gostiju u objektima ili u baštama (50 u zatvorenom, 100 na otvorenom).

  • Međutim, ukoliko se pristupi pravilu vakcinisan-testiran-prebolio taj broj može biti značajno veći iznad propisanih 50 u zatvorenom i 100 na otvorenom prostoru. Tako bi se vjerovatno u većini objekata mogli koristiti puni kapaciteti a zato je potrebna suglasnost kantona, koji treba sagledati trenutnu epidemiološku situaciju i dati takvu suglasnost ukoliko je već nije prepisao za cijeli kanton – kazao je Čerkez.

Veliki gubici za glavni grad bit će zabilježeni. Ugostitelji će ostati bez zarade, kao i sve ostale uslužne djelatnosti.

Turisti iz regiona pohrlit će u druge gradove, a brojni radnici, kao i Grad Sarajevo neće zaraditi ništa.

Pročitajte i ovo

Poslovnica pekare “Manja” u ulici Koševo u Sarajevu prestaje s radom

Poslovna jedinica pekare Manja u ulici Koševo u Sarajevu saopćila je kako s današnjim danom …