fbpx
Nedjelja , 26 Maja 2024

Svečano u Reumalu – 111 godina kontinuiranog pružanja zdravlja i radosti

Svečano u Reumalu – 111 godina kontinuiranog pružanja zdravlja i radosti

Reumal, renomirano banjsko lječilište, proslavilo je svoj 111. rođendan s ponosom i zahvalnošću prema svojoj dugoj i uspješnoj povijesti. U svečanom tonu, uz prisustvo brojnih političkih zvaničnika, među kojima je bio i Bogić Bogićević, uposlenika i lokalne zajednice, Reumal je obilježio svoj značajan jubilej.

Generalna direktorica, gospođa Ismira Kubat, izrazila je osjećaj ponosa, radosti i zadovoljstva povodom prošle poslovne godine, ističući kontinuirani rast i razvoj Reumala kao regionalnog lidera u banjskom liječenju i fizikalnoj rehabilitaciji.

Načelnik gospodin Sabahudin Klisura, u svom govoru, naglasio je neopisivu važnost Reumala za lokalnu zajednicu, ističući doprinos u promociji zdravlja i turizma na ovim prostorima.

Svečanost je obogaćena prikazivanjem najnovijeg video materijala o Reumalu, što je dodatno osvijetlilo njegovu ulogu u unapređenju zdravstvenog i turističkog sektora.

Izvršni direktor, gospodin Alija Mukača, istakao je poslovne uspjehe Reumala u protekloj godini, naglašavajući kontinuirano poboljšavanje kvalitete usluga, povećanje primanja uposlenika za čak 70%, te nabavku opreme za zdravstvo i hotelijerstvo. Također je najavio ambiciozne planove za budućnost, čime će Reumal nastaviti svoju misiju kao regionalni lider u oblasti banjskog liječenja.

Ministrica finansija SBK, gospođa Mirjana Plavčić, izrazila je podršku Vlade SBK u daljem razvoju Reumala, naglašavajući njegovu važnost za ekonomski i turistički razvoj regije.

U sklopu proslave, dodijeljene su jubilarne nagrade zaslužnim uposlenicima, čime je istaknut doprinos i predanost onih koji su svojim radom i lojalnošću oblikovali Reumal kao prepoznatljiv brend.

Ukupno 22 uposlenika nagrađena su za 30 godina rada, dok je jedna od kolegica dobila priznanje za svojih 10 godina predanog angažmana.

Reumal nastavlja svoju misiju kao sinonim za zdravlje, vitalnost i radost, gradeći mostove između tradicije i modernog pristupa zdravstvenoj zaštiti i turizmu na Balkanu.

Svečanost je održana u novoj konferencijskoj sali, smještenoj na 5. spratu hotela, na mjestu bivšeg trim kabineta. Ova moderno opremljena sala pružila je savršen ambijent za proslavu, omogućavajući prisutnima da uživaju u ceremoniji u udobnosti i eleganciji, istovremeno oživljavajući duh tradicije i inovacije koji karakterizira Reumal.

Pročitajte i ovo

Preminuo je Jozo (Anto) Miletić sa Otigošća

Preminuo je Jozo (Anto) Miletić sa Otigošća u 94. godini života. Ukop i misa zadušnica …