fbpx
Srijeda , 22 Maja 2024

Velika tragedija u Sarajevu: Mercedesom udario dvogodišnje dijete, preminulo je

Na kolovozu prilaznog puta prema dvorištu kuće u ulici Bojnička u sarajevskoj općini Ilidža dogodila se teška saobraćajna nesreća u kojoj je poginulo dijete.

Prema zvaničnim informacijama iz Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo (MUP KS), došlo je do udara i obaranja na kolovoz pješaka – djeteta od vozila Mercedes, kojim je upravljao A. H. (34) iz Sarajeva.

– U ovoj saobraćajnoj nesreći, od zadobijenih povreda, na mjestu nesreće je smrtno stradalo dijete – pješak (2022.), čiju smrt je konstatovao ljekar Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Kantona Sarajevo, saopćeno je iz MUP-a KS.

Uviđajem je rukovodio dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Sarajevo, kojeg su obavili pripadnici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo, uz prisustvo stalnih sudskih vještaka saobraćajne i mašinske struke.

Istog dana, u 21.15 sati, zbog sumnje da je počinio teška krivična djela protiv sigurnosti javnog saobraćaja, a u vezi sa krivičnim djelom ugrožavanje javnog saobraćaja, uhapšen je 34-godišnji vozač A. H. i predat u Prostorije za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a KS.

Pročitajte i ovo

Trostruki ubica svoje djece i supruge Mujaga Čičkušić bit će ukopan sutra

Trostruki ubica svoje djece i supruge Mujaga Čičkušić bit će ukopan sutra u mezarju Ševar. …